Ναι, ναι ξέρω θα γελάσεις τώρα! Το ξέρω ότι κάνει ζέστη, ότι κάποιες φορές να πήζει το μυαλό (εντάξει και το κορμί στους 36 βαθμούς Κελσίου) και το μόνο που φαντάζει σωτήριο είναι κάποια παραλία στο αγαπημένο σου νησί με εσένα να πίνεις μπύρες και να σε παίρνει ο ύπνος ακούγοντας το κύμα.

Processed with VSCOcam with x1 preset

Είναι ωραίο σου λέω το καλοκαίρι στην Αθήνα. Ακόμα και το φως το καλοκαίρι κάνει το κάθε στενό, το κάθε κτίριο να μοιάζει διαφορετικό, η «τερατούπολη μας» δείχνει πιο γλυκιά, πιο ρομαντική, σαν να ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή. Και το βράδυ  στην πόλη θα αποζημιώσει την ασφυξία της μέρας και με το παραπάνω.

Μια βόλτα στο κέντρο βλέποντας φωτισμένο τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη θα σε πείσει! Το Μοναστηράκι που έχει πάντα κόσμο, τα μικρά στενά στην Πλάκα που μυρίζουν γιασεμί, καφενεία και μπαράκια που σχεδόν σε φωνάζουν να κάτσεις απολαύσεις κάτι παγωμένο, έτοιμα να διώξουν την κούραση σου με μιας. Έτσι απλά, με ένα σου βλέμμα θα νιώσεις κάθε ρουτίνα, κάθε καλοκαιρινή «αστική» ταλαιπωρία και πλήξη να εξαφανίζεται περπατώντας τα στενάκια αυτά.

Μπορεί να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα δύο φορές το μήνα (και εννοείται δε συγκρίνεται με τις θάλασσες των νησιών) αλλά αυτή η γλυκιά μουρμούρα του κόσμου πριν ξεκινήσει η συναυλία (γιατί η πόλη μας είναι γεμάτη συναυλίες το καλοκαίρι) νομίζω ότι πως είναι μια «υπέρογκη» ανταμοιβή αυτή η γλυκιά οχλαγωγία και τόσοι άνθρωποι που τα ξεχνούν όλα καταλήγοντας ένα κάτω από τους ρυθμούς της μουσικής.

Κι αν βαρεθείς  το αστικό πεδίο και θέλεις θάλασσες, καβαλάς το μηχανάκι και σε 40 λεπτά  παίρνεις μια (τίμια) μυρωδιά καλοκαιριού ε και με λίγη φαντασία θα αισθανθείς πως είσαι στο νησί σου! Το θέμα είναι να έχεις τη διάθεση να ταξιδέψεις το μυαλό!

Κλείσε τα μάτια και θα δεις πως εύκολα μπορείς να βρεθείς στο πιο όμορφο νησί και ξαφνικά θα δεις πόσο όμορφα μπορείς να περάσεις ακριβώς σαν είσαι σε  διακοπές!

Ακόμα και στις πιο άφραγκες μέρες σου με μία μπύρα από το περίπτερο μπορείς να κάνεις μια δροσερή βόλτα, να κάτσεις ένα πάρκο, να κάνεις βόλτα στην Αρεοπαγίτου  και θα δεις πως δίχως να το καταλάβεις θα φτάσεις μέχρι το Κουκάκι. Αφουγκράζεσαι την πόλη διαφορετικά περπατώντας την.

Ηρώδειο, Καλλιμάρμαρο, το μουσείο της Ακρόπολης κι άλλα τόσα αξιοθέατα στέκονται εκεί αγέρωχα αιώνες τώρα και εμείς τα έχουμε κάνει συνήθεια μας. Μα πόσα χρόνια έχεις να τα επισκεφτείς άραγε;

Άσε που πολλά μπαράκια ετοιμάζουν κοκτέιλ στο χέρι σε πολύ καλές τιμές για να δροσίσεις διαφορετικά τις νύχτες σου.

Είναι η Αθήνα η πόλη που όταν το καλοκαίρι δε σε πιάνει ύπνος έχει να σου προσφέρει τόσες εναλλακτικές και τόσες απολαύσεις μαζεμένες που και να θες όλα, τελικά δεν θα τα προλάβεις. Κάθε δήμος, κάθε συνοικία κρύβει κι από έναν (τουλάχιστον) παράδεισο!

Ταράτσες, πλατείες και πεζόδρομοι θα κάνουν τα βράδια σου πιο ζωντανά.

Άσε που αδειάζουν οι δρόμοι και μπορείς να κάνεις αυτές τις βόλτες  στο κέντρο της πόλης που μήνες ονειρευόσουν με το ποδήλατό σου.

Και τελικά αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις πως κι  οι περισσότεροι φίλοι σου έχουν ξεμείνει κι αυτοί εδώ. Τελικά, δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά σε σχέση με το χειμώνα.

Μόνο η εποχή και η διάθεση. Και το δεύτερο είναι καθαρά στο χέρι σου.