f80f20e7467fb9cb9fdebf152b28

Να πως θα βρεις χρόνο για τους φίλους σου: Ξέχασε τα περίτεχνα dinner παρτυ – σκέψου χαλαρωτικά brunch στο σπίτι.

Καθώς μπαίνω στη δεκαετία των 30 -και η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο αγχωτική- δεν ξεχνώ πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι μου για εμένα. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πήγα για brunch με τις παλιότερες και πιο αγαπημένες φίλες μου. Αν και οι ζωές μας έχουν πάρει διαφορετικές κατευθύνσεις, κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι σαν να είμαστε και πάλι 15 χρονών. Υπάρχει κάτι τόσο αναζωογονητικό όταν βρίσκεσαι με άτομα που ξέρουν όλα τα λάθη και μυστικά σου, αλλά συνεχίζουν να σ’αγαπούν. Καθώς είπαμε αντίο, υποσχεθήκαμε να συναντιόμαστε πιο συχνά.

Ενώ απολαμβάνω ακόμη τη χαρά που μου έδωσε το brunch με τις φίλες μου, είδα το ποστ της Drew Barrymore στο Ιnstagram. Ήταν μια selfie με εφτά γυναίκες – αποδεικνύοντας πως ακόμη και οι διάσημοι χρειάζονται καλούς φίλους δίπλα τους. Αγάπα τις φίλες σου. Μοιράσου την καλοσύνη. Ζήσε τη στιγμή και πάνω απο όλα… ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ!’ έγραψε.

Αν η Drew μπορεί να κάνει σχέδια με τη Gwyneth Paltrow και τη Cameron Diaz, τότε σίγουρα μπορώ να βρω χρόνο για τις φίλες μου ακολουθώντας αυτούς τους πέντε τρόπους:

  1. Brunch όπου η καθεμια φέρνει το δικό της φαγητό.

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο μεταξύ μας, αυτό είναι η αγάπη μας για το φαγητό – ειδικά για γλυκά και απολαυστικά πρωινά. Θα οργανώσω brunch μια φορά το μήνα, όπου η καθεμία θα φέρει ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο.  Οι φόρμες είναι υποχρεωτικές.

  1. Ανταλλαγή ρούχων

Σχεδόν πάντα στην αρχή κάθε σεζόν, βαριέμαι τα ρούχα που φοράω στη δουλειά – και ξέρω πως δεν είμαι η μοναδική. Αντί λοιπόν να πηγαίνουμε για ψώνια, μερικές απο εμάς αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την ανταλλαγή ρούχων. Η καθεμιά απο εμάς θα φέρει μερικά κομμάτια ( σε καλή κατάσταση) για ανταλλαγή. Έτσι, θα ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ.

  1. Κυριακές όπου θα μαγειρεύουμε

Συχνά αστειευόμαστε οτι θέλουμε μια νεράιδα που θα γεμίζει τα ψυγεία μας με έτοιμα γεύματα, για εκείνα τα βράδια που δεν έχουμε το χρόνο ( ή δεν θέλουμε) να μαγειρέψουμε. Επειδή όμως, δυστυχώς,  αυτές οι νεράιδες δεν υπάρχουν, αποφασίσαμε να γίνουμε εμείς – η μια για την άλλη. Μια φορά το μήνα, η κάθε μια μαγειρεύει ένα φαγητό σε μεγάλη ποσότητα, το μοιράζουμε σε δοχεία και ανταλλάζουμε. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε μια έχει να μαγειρέψει μόνο μια συνταγή αλλά καταλήγει με τρία διαφορετικά φαγητά!

  1. Απολαμβάνουμε ένα μίνι- ταξίδι

Επειδή η καθημερινότητα μας είναι πολύ φορτωμένη, οι διακοπές μιας ολόκληρης εβδομάδας δεν βρίσκεται στα χαρτιά μας αυτή τη στιγμή, αλλά μια απόδραση το Σαββατοκύριακο μπορεί να οργανωθεί. Αυτό το διάστημα, σκεφτόμαστε να πάμε είτε για δοκιμή κρασιών ή σε ένα σπα σε κάποιο resort.

  1. Δοκιμάζουμε νέα εστιατόρια

Ας είμαστε ειλικρινείς, μετά απο μια κουραστική εβδομάδα, είναι ωραίο να μαγειρεύει (και να πλένει τα πιάτα!) κάποιος άλλος για εσένα. Κάθε μήνα, μια διαφορετική φίλη επιλέγει το εστιατόριο, θα κάνει την κράτηση και θα στέλνει μια πρόσκληση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε οι υπόλοιπες είναι να εμφανιστούμε και να απολαύσουμε τη βραδιά!