Και ποια από εμάς δεν θέλει τα μαλλιά της να είναι πιο λαμπερά και υγιή από ποτέ;

Πάντοτε όταν βγαίνουμε από το κομμωτήριο, κύριο μέλημα μας είναι να τα διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση, κάτι το οποίο τις περισσότερες φορές δεν κατορθώνουμε. Για να μην ξανακάνουμε, λοιπόν, ποτέ ξανά τα ίδια λάθη σου αποκαλύπτουμε τα κορυφαία μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να αποκτήσεις εντυπωσιακά και άκρως αναζωογονημένα μαλλιά.

Μη διστάζεις να κουρευτείς

Οι hair stylists σε συμβουλεύουν να δοκιμάσεις να κάνεις ένα κούρεμα, το οποίο είναι κατάλληλο για εσένα και τις ανάγκες σου και το οποίο θα προσπαθήσεις να διατηρήσεις σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο γίνεται. Συγκεκριμένα, αν έχεις μακριά μαλλιά, τότε χρειάζεται να επισκέπτεσαι το κομμωτήριο κάθε 6-8 εβδομάδες, ενώ αν το μήκος είναι πιο κοντό κάθε 4-6 εβδομάδες.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο της τρίχας σου

Ένας καλός κομμωτής θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείς, ανάλογα με την περίπτωση σου. Για παράδειγμα, η χρήση σταγόνων λάμψης θα σε βοηθήσει να επανορθώσεις τα κατεστραμμένα ή φριζαρισμένα μαλλιά, ενώ η κρέμα που προορίζεται για τις μπούκλες είναι ιδανική για τις γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά.

Μη λούζεσαι κάθε μέρα

Δεν θέλουμε να μας παρεξηγήσεις, όμως το καθημερινό λούσιμο δεν είναι και το καλύτερο για τα μαλλιά σου, καθώς τα φθείρει και αφαιρεί τα φυσικά τους έλαια. Αν το τριχωτό της κεφαλής σου δεν είναι πολύ λιπαρό, τότε λούσου μια με δύο φορές εντός της εβδομάδας. Ενώ εσένα που αντιμετωπίζεις έντονη λιπαρότητα το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σε σώσει.

Προϊόντα κατά της θερμότητας επειγόντως

Ποτέ δεν πρέπει να παραλείπεις να εφαρμόζεις προϊόντα κατά της θερμότητας στα μαλλιά σου. Αν δεν θες, λοιπόν, να τα οδηγήσεις στην πλήρη καταστροφή, τότε επίλεξε το κατάλληλο για εσένα και στη συνέχεια δημιούργησε τα αγαπημένα σου χτενίσματα χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος!

Κοιμήσου σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες συμβάλλουν στη διατήρηση των μαλλιών σου σε καλή κατάσταση, καθώς η τρίχα δεν τρίβεται με “επιθετικό τρόπο”, επάνω στο ύφασμα. Ήρθε η ώρα να αποχωριστείς τις βαμβακερές σου μαξιλαροθήκες για το καλό του τριχωτού της κεφαλής σου.

Επομένως, η περιποίηση των μαλλιών μας είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, στο οποίο χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση, αντλώντας τις κατάλληλες συμβουλές από τον προσωπικό μας κομμωτή. Ας σταματήσουμε να τα ταλαιπωρούμε άλλο και ας τα φροντίσουμε, επιτέλους, στον βαθμό που τους αξίζει.