Η Μιρκέτα Βιδάλη είναι μόλις 30χρονων και θεωρείται μία επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας και φυσικά λάτρης του denim. Τα ψηλόμεσα jeans που σχεδιάζει θα τα έχεις δει στο Instagram και θα ήθελες να είχες τουλάχιστον ένα στην ντουλάπα σου. Ίσως τελικά όταν έχεις πλάνο και μεράκι, μπορείς να πετύχεις ακόμα και σε περίοδο κρίσης.

 Η νεαρή σχεδιάστρια μόδας, Μιρκέτα Βιδάλη μιλάει στο Savoirville για το brand της No Thinkin, την πορεία της από την αρχή έως σήμερα,  τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τις στιγμές που ένιωσε περήφανη, αλλά και για το κανάλι της στο Youtube. 


Πως ξεκίνησες την εταιρεία No Thinkin?

Η No Thinkin σκοπό είχε να καλύψει το κενό που υπήρχε στην αγορά γύρω από το denim. Σε ένα ταξίδι που είχα κάνει 4 χρόνια πριν στο Λονδίνο ερωτεύτηκα κάποια σορτσάκια τζιν τα οποία ήταν μεταποιημένα. Μόλις γύρισα στην Ελλάδα ξεκίνησα να μεταποιώ κι εγώ τα παλιά μου μακρυά τζιν παντελόνια που δεν φορούσα και να τα κόβω. Να κάνω σκισίματα, να βάζω τρουκς και να παίζω με την χλωρίνη και τις βαφές ρούχων. Αυτή ήταν η αρχή. Ύστερα από αυτό ήθελαν και οι φίλες μου, μετά οι φίλες των φίλων μου και κάπως έτσι αποφάσισα πως έπρεπε να έρθει η Νo Τhinkin στη ζωή μας.

Ποια ήταν η έμπνευση σου πίσω από το όνομα της εταιρείας;

Είμαι άνθρωπος που σκέφτεται πολύ και έχω καταλάβει πως η πολλή σκέψη βλάπτει!. Έτσι ένα βράδυ που έπεσε πραγματικά πολλή σκέψη γύρω από το όνομα που θέλω να έχει η εταιρεία λέμε No Thinkin.

Ήθελες από μικρή να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;

Ναι, ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Στόχος μου ήταν – καθώς το πτυχίο μου είναι πάνω στο μάρκετινγκ- να καταφέρω να δουλέψω για κάποια εταιρεία μόδας στο τομέα αυτό. Όμως τελικά έκανα το χόμπι μου επάγγελμα και δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την Νo thinkin.

facebook.com

Oι σπουδές σου στο marketing σε βοήθησαν στην εξέλιξη του brand;

Πιστεύω πως με βοήθησαν αρκετά και το μάρκετινγκ σε μια εταιρεία είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που το απαρτίζουν. Σίγουρα πολλά έχουν αλλάξει στον τομέα αυτό από όταν σπούδαζα. Γι’ αυτό και στα πρώτα βήματα της No Thinkin παρακολούθησα έξτρα σεμινάρια γύρω από τον τομέα αυτό. Έτσι οι γνώσεις αυτές ήταν πολύ σημαντικές σε συνδυασμό με τις σπουδές μου.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου σχεδιαστές μόδας;. Σκέφτεσαι να συνεργαστείς με κάποιον σχεδιαστή από την Ελλάδα ή το εξωτερικό;

Λατρεύω τον Olivier Rousteing, με μαγεύει η δουλειά των Vetements και η συνεργασία τους με την Levis. Ξετρελάθηκα με τη σειρά του Versace FW19. Τα τρία αυτά είναι ονόματα μεγάλη πηγής έμπνευσης και θαυμασμού για μένα. Είμαι ανοιχτή σε συνεργασίες και φυσικά θα συνεργαζόμουν με κάποιον σχεδιαστή Έλληνα ή από το εξωτερικό για να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό βάζοντας ο καθένας το στίγμα του σε αυτό.

facebook.com

Ποια ήταν η στιγμή που ένιωσες πως τα κατάφερες και ένιωσες περήφανη;

Νιώθω κάθε μέρα περήφανη και κάθε χρόνο που περνάει και η εταιρεία εξελίσσεται. Δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα και που είμαι. Από το δωμάτιο μου στο πατρικό μου σπίτι μόνη μου προσπαθώντας να γίνω χίλια κομμάτια για να τα κάνω όλα, στο showroom μου στη Γλυφάδα με 4 άτομα. Συν στην οικογένεια της No Thinkin που ελπίζω να πληθύνει όσο περνάνε τα χρόνια .

Παράλληλα με την No Thinkin, διατηρείς και κανάλι στο Youtube με 39 χιλ. συνδρομητές. Σε έχει βοηθήσει στην δουλειά σου το Youtube και πως προλαβαίνεις για όλα;

Όπως ανέφερα παραπάνω πλέον δεν είμαι μόνη μου στην Νo Thinkin αλλά έχω άτομα στην ομάδα μου που είμαι ευγνώμων και είναι η οικογένεια μου όπως και η No Thinkin, και μαζί τους αυτό το όνειρο μεγαλώνει και εξελίσσεται.Έτσι βρίσκω τον χρόνο που απαιτεί το YouTube και προσπαθώ να είναι συνεπείς για όσους ανθρώπους με ακολουθούν και περιμένουν από εμένα αυτό ακριβώς: συνέπεια και σωστό περιεχόμενο. Το YouTube έχει βοηθήσει στην δουλειά μου ναι όπως όλα τα μέσα βοηθούν με τον τρόπο τους.

facebook.com

Μελλοντικά σχέδια έχεις για το brand;

Καθώς ο πρώτος μου στόχος είναι να συνεργαστώ με φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα κι Κύπρο έχει πλέον επιτευχθεί το όνειρο μου που είναι να φιλοξενήσουν την No Thinkin καταστήματα εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Μέσω της ιστοσελίδας μου στέλνω παντού. Θα ήθελα όμως σε κάποιες χώρες που αγαπούν το denim να μπορεί ο κόσμος να βρει την No Thinkin και να τα δοκιμάσει σε φυσικά καταστήματα

Ποια είναι η συμβουλή σου στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν στο χώρο της μόδας;.

Η συμβουλή μου είναι να βάζουν στόχους να έχουν υπομονή και επιμονή. Ζούμε σε δύσκολη εποχή και ανταμείβεται οποίος δουλεύει σκληρά και δεν κοιτάει πουθενά άλλου πέρα από τον στόχο που έχει θέσει. Να κάνετε έρευνα έρευνα και πάλι έρευνα μετά βάζετε το στόχο και μετά κάνετε τα πάντα για να τον πετύχετε.


Ιnstagram | Youtube