Όλες έχουμε ζήσει λίγο ή περισσότερο τι σημαίνει να μην έχουμε χρόνο. Μπορεί βέβαια το πρόβλημα να μην είναι τέτοιου τύπου. Είσαι ένα minimal κορίτσι που αρέσκεται να αφήνει τα πράγματα απλά. Που δεν σου αρέσει να κάνεις πιο περίπλοκη την καθημερινότητά σου. Από τη άλλη, ως μια γνήσια beauty lover δεν διανοείσαι να παραμελήσεις τη φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας σου. Ποια είναι λοιπόν η χρυσή τομή; Πώς συμβιβάζονται όλα αυτά τα φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους «θέλω»; Ποια είναι τα ελάχιστα, πλην όμως απαραίτητα βήματα που προάγουν την ιεροτελεστία της περιποίησής σου;

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε πώς να καταστρώσουμε ένα minimalism project που θα μπουστάρει τα οφέλη της ρουτίνας περιποίησής μας

Αν υπάρχει ένα βήμα που δεν είναι δυνατόν να παραλείψουμε, αυτό είναι ο καθαρισμός. Πρωί και βράδυ αποτελεί το Α και το Ω για ένα υγιές και καθαρό δέρμα. Προσοχή! Όταν αναφερόμαστε στον καθαρισμό, προφανώς δεν συμπεριλαμβάνουμε τη λύση μαντηλάκια demaquillage. Τα μαντηλάκια αφαιρούν ανεπαρκώς ρύπους και μακιγιάζ. Η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα τεράστιο no-no καθώς μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Εμφάνιση ατελειών, σπυράκια, φραγμένοι πόροι και πολλά άλλα. Να μην πούμε ότι οποιαδήποτε θεραπεία και αν απλώσουμε στη συνέχεια δεν θα έχει αποτέλεσμα.

simplysona.com

Toner το θαυματουργό: προσαρμοσμένο στις δικές μας ανάγκες, η χρήση ενός toner είναι το βήμα που θα κάνει τη διαφορά. Ψεκάζουμε απευθείας στο πρόσωπο. Εναλλακτικά εμποτίζουμε ένα βαμβάκι και περνάμε ελαφρά όλο το πρόσωπο. Αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε καθαρισμό και ενυδάτωση. Επαναφέρει το Ph του δέρματος και βοηθά την περιποίησή μας που ακολουθεί να απορροφηθεί και αξιοποιηθεί στο έπακρο. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Κρέμα ματιών: είτε ανήκεις στο target group των 20’s είτε σε κάποιο μεγαλύτερο, μια κρέμα ματιών είναι απόλυτο must have. Εστιασμένη στις ανάγκες σου, θα περιποιηθεί την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, διώχνοντας την κούραση. Είναι το βήμα που μπορεί να αφαιρέσει χρόνια από πάνω μας και να δώσει την απαραίτητη φρεσκάδα.

Κρέμα προσώπου: ενυδατική, προληπτική, εστιασμένη στην αντιγήρανση ή μήπως συσφυκτική; Όποιος και αν είναι ο προβληματισμός, η επένδυση σε μια καλή κρέμα προσώπου και η μακροχρόνια χρήση της είναι τι κλειδί.

Spf το απαραίτητο. Μια άκρως λιτή και minimal περιποίηση δεν μπορεί να στερείται της αντηλιακής προστασίας. Πρωί και απόγευμα, χειμώνα και καλοκαίρι, αποτελεί το απαραίτητο βήμα πρόληψης και αντιγήρανσης.

Η ρήση less is more είναι απόλυτα εφαρμόσιμη. Ας επιλέξουμε έξυπνα, βασισμένες στις ανάγκες μας. Θα δούμε ότι τη διαφορά κάνουν οι ποιοτικές και όχι οι ποσοτικές επιλογές.


Featured image:  littlerocksoiree.com