Δέκα χρόνια έχουν περάσει απ’το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, αλλά όσες φορές και να την έχουμε παρακολουθήσει, πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζαμε ή δεν τα είχαμε καταλάβει. Ακόμα και τώρα να ξεκινούσαμε από την αρχή την αγαπημένη σειρά της μικρής οθόνης, πάλι δεν θα δίναμε σημασία στα παρακάτω.

O Justin Theroux έπαιξε δύο διαφορετικούς χαρακτήρες στην σειρά

Πολλοί ηθοποιοί πριν γίνουν διάσημοι, παίζουν μικρούς χαρακτήρες σε πολλές σειρές, ενώ ορισμένες άλλες ενσαρκώνουν διαφορετικούς ρόλους στην ίδια σειρά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Όπως για παράδειγμα, ο Justin Theroux στο SATC που και τις δύο φορές έπαιξε τον άντρα που συναντάει την Carrie και καταλήγουν στο κρεβάτι. Στην πρώτη σεζόν, είναι ο Jared και στην δεύτερη σεζόν ο Vaughn Wysel. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν συγγραφέας.

Ο χωρισμός του Burger με την Carrie ήταν εμπνευσμένος από την ζωή μίας συγγραφέα

Σε περίπτωση που δεν το θυμάσαι, ο Burger είχε χωρίσει την Carrie με ένα σημείωμα που έγραφε: “Συγγνώμη. Δεν μπορώ. Μην με μισήσεις”. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το σενάριο ήταν εμπνευσμένο από μία συγγραφέα εκ των πολλών, που είχε βιώσει παρόμοιο χωρισμό στην ζωή της.

article-livingston2-0127

Το τραγούδι στον γάμο της Charlotte προμήνυε τον χωρισμό

Η σχέση της Charlotte με τον Trey MacDougal, φαινόταν τέλεια στην αρχή. Αυτό όμως άλλαξε στην τρίτη σεζόν και στο επεισόδιο “Don’t Ask, Don’t Tell”, όπου οι θαυμαστές έμαθαν ότι το ζευγάρι δεν είχε κοιμηθεί ακόμα μαζί. Τη νύχτα πριν το γάμο μάλιστα είχε γίνει μία προσπάθεια, η οποία τελικά δεν πήγε τόσο καλά. Ωστόσο το τραγούδι που χρησιμοποίησε η παραγωγή για τον γάμο, ήταν ένα μήνυμα. Συγκεκριμένα, έπαιξε ένα Σκωτσέζικο μοιρολόι κηδείας, που συμβόλιζε ότι ο γάμος της Charlotte δεν θα ήταν καλός.

Η σύζυγος του Mr. Big φορούσε μόνο λευκά ρούχα, εκτός από δύο φορές

Η Natasha φορούσε πάντα λευκά ρούχα, χαρακτηριστικό ότι οι δημιουργοί ήθελαν να την αποτυπώσουν ως “vanilla” και ως μία γυναίκα βαρετή και συνηθισμένη, όπως την αποκαλούσε και ο Mr. Big. Μόνο σε δύο περιπτώσεις φόρεσε χρώμα πάνω της. Την μία στο επεισόδιο “Ex and the City” όπου άφησε τον Mr. Big στο πάρτι του γάμου όπου φορούσε μαύρο φόρεμα, και στην δεύτερη όταν η Carrie συναντήθηκε μαζί της προκειμένου να της ζητήσει συγγνώμη για τη σχέση με τον σύζυγο της, στο επεισόδιο “What Goes Around Comes Around”, όπου φορούσε ροζ φόρεμα.

Στα τελευταία επεισόδια της σειράς η Carrie δεν έθεσε καμία ερώτηση

Κατά την διάρκεια της σειράς, η Carrie έθετε κάποια ερωτήματα. Το τελευταίο της ερώτημα έγινε στην έκτη σεζόν, στο τρίτο επεισόδιο απ’το τέλος, όπου χαρακτηριστικά είπε: “Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να θέτουμε ερωτήματα”; Ήταν τότε που αποφάσισε να εγκαταλείψει την δουλειά της και να μετακομίσει στο Παρίσι μαζί με τον Aleksandr Petrovsky.

Τα λουλούδια που κρατούσε η Carrie στο Παρίσι συμβόλιζαν την απογοήτευση της

Στο επεισόδιο “An American Girl in Paris: Part Deux,” η Carrie για ακόμη μια φορά μένει μόνη της όλη μέρα αφού ο Petrovsky βρίσκεται στην δουλειά. Κατά την διάρκεια λοιπόν της βόλτας της στην πόλη, η Carrie φαίνεται να κρατάει βιολέτες, οι οποίες είχαν μεγάλη σημασία αφού συμβόλιζαν την απογοήτευση της. Ένας από τους Γάλλους σκηνοθέτες των δύο τελευταίων επεισοδίων, εξήγησε ότι στην Γαλλία η βιολέτα είναι το είδος λουλουδιού που δίνει ο άντρας στην γυναίκα του όταν την έχει απογοητεύσει. Ο Petrovsky δεν είχε καταλάβει ότι εκείνη είχε απογοητευτεί, γι’αυτό η Carrie τα αγόρασε μόνη της στον εαυτό της.

79cba1db54c3d9e463207a299d2e1131

To βιβλίο που μετακινεί στην πρώτη ταινία η Carrie, αντιπροσωπεύει την καταστροφή του γάμου της

Στην πρώτη ταινία, υπάρχει μία σκηνή όπου η Carrie εμφανίζεται να περπατά σε ένα βιβλιοπωλείο, όπου μετακινεί ένα βιβλίο για να το αντικαταστήσει με το δικό της. Το βιβλίο που αφαιρεί, ήταν το Lucia, Lucia της Adriana Trigiani, το οποίο περιγράφει μία γυναίκα που συναντά τον έρωτα της ζωής της, φτάνει μαζί του ως την ημέρα του γάμου, αλλά ο άντρας δεν εμφανίζεται ποτέ. Το βιβλίο δεν προμήνυε κάτι, μιας και η αντίστοιχη σκηνή με τον Mr. Big είχε ήδη πραγματοποιηθεί, ωστόσο όπως ο χαρακτήρας του βιβλίου επιβιώνει από το συμβάν, το ίδιο συμβόλιζε ότι θα συνέβαινε και με την Carrie.