Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της μόδας προσπαθεί να γίνει πιο συνειδητοποιημένος, να γίνει πιο inclusive και να αγκαλιάσει το λεγόμενο diversity.

Άνοιξε πρώτα δειλά και ύστερα πιο αποφασιστικά την πόρτα στα plus size girls προσπαθώντας να κάνει στην άκρη τα μη υγιή πρότυπα. Παρόλα αυτά η βιομηχανία της μόδας φαίνεται να αφήνει απέξω μια σημαντική ομάδα καταναλωτριών που δεν είναι άλλη από τη mid-size. Το ότι ίσως δεν έχεις ακούσει ποτέ αυτόν τον όρο απλά επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Ακόμα και τώρα που επιτέλους τα πρότυπα διευρύνθηκαν και οι plus size influencer διεκδικούν την θέση που τους ανήκει δίπλα στις fashion influencer με σωματικές προδιαγραφές  μοντέλου, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα στον ίδιο βαθμό και με τα mid-size girls.

Τι είναι όμως το mid-size;

Αυτός ο όρος καλύπτει όσες γυναίκες ντύνονται με ρούχα από νούμερο 38 μέχρι 46 και γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο sample size και το plus size. Αντιπροσωπεύει δηλαδή μια μεγάλη πλειοψηφία γυναικών.

Αυτή η ηχηρή απουσία ίσως εξηγείται από το γεγονός πως ο μέσος όρος μπορεί να θεωρηθεί λίγο βαρετός με την τάση να προσπαθούμε να αποφύγουμε την ετικέτα του average που έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καλλιεργήσει η βιομηχανία της μόδας, την αίσθηση απόστασης που υπάρχει ανάμεσα σε αυτήν και τον πραγματικό κόσμο.

Η μόδα όμως για να εμπνεύσει πραγματικά πρέπει και να μπορείς να ταυτιστείς με αυτή

Και εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα μέσα δικτυώσεις όπως το Instagram δίνοντας μας εκατό διαφορετικές εικόνες το λεπτό και ταράσσοντας τα μέχρι πρότινος αυστηρά όρια της μόδας. Ενώ από την μια πλευρά η συνεχής σύγκριση με άλλους είναι καταστροφική, από την άλλη η δυνατότητα να «κανονικοποιούμε» τους σωματότυπους που βλέπουμε στον καθρέφτη μας και που συναντάμε καθημερινά γύρω μας και να τους εντάσσουμε σε fashion συνθήκες είναι το λιγότερο αναζωογονητική.

The body positive movement

Το mid-size fashion trend αναγράφεται στο συνολικότερο κίνημα αποδοχής του σώματος μας, κόντρα στις κοινωνικές επιταγές και αντιλήψεις που το θέλουν να είναι ωραίο μόνο αν αγγίζει την τελειότητα έτσι όπως έχει οριστεί από την κοινωνία και τη βιομηχανία της μόδας.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο trend προτείνει μια αντίστροφη ματιά στη λογική του σώματος που «υπηρετεί» και ακολουθεί τους όρους της μόδας. Δεν χρειάζεται με το ζόρι να φοράς ένα πολύ μικρό νούμερο για να είσαι fashion girl!

Υπόσχεται να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης κι αποδοχής με την μόδα, έναν θετικό συσχετισμό κι εμείς έχουμε να πούμε πως ήταν επιτέλους καιρός. Το να βλέπεις ένα look, ένα outfit και να μην σκέφτεσαι πόσο stylish είναι αλλά πως θα μπορούσες να το φορέσεις μόνο αν το σώμα σου είχε άλλες προδιαγραφές.

Τα mid-size girls έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το Instagram και γίνονται to the point influencers

Όσο εμείς τσιρίζουμε από χαρά και ενθουσιασμό, αναζήτησε τις τελευταίες τάσεις της μόδας φορεμένες σε διαφορετικά σώματα και καμπύλες κι εμπνεύσου ελεύθερα για τα επόμενα outfit σου χωρίς να σκέφτεσαι με ποιόν τρόπο το σώμα σου σε περιορίζει. Άλλωστε το γούστο και η αισθητική δεν έχουν μέγεθος.

featured photo: rosieabigail.com