Σου αρέσουν τα φυτά, τα δέντρα και τα εξωτικά πτηνά, αλλά η μοίρα το έφερε να ζεις σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, που τα περιορισμένα τετραγωνικά του μπαλκονιού του δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις το όνειρό σου. Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να έχεις μια όαση κατά δική σου, στο μπαλκόνι σου; Ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Μην το σκέφτεσαι. Δεν χρειάζεται να διαθέτεις πολλά χρήματα και τεράστιο μπαλκόνι για να το καταφέρεις, αρκεί να έχεις διάθεση και ένα μικρό budget για να ξεκινήσεις.

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά φυτά αναλόγως με τον προσανατολισμό του μπαλκονιού σου και τις μέσες θερμοκρασίες που επικρατούν κάθε εποχή. Οι γλάστρες θα πρέπει να είναι ανάλογες σε μέγεθος και σχήμα με το μήκος και το πλάτος του μπαλκονιού.

Για παράδειγμα, αν το μπαλκόνι σου είναι στενόμακρο και βλέπει σε πολυσύχναστο δρόμο, μια σειρά από στενές ζαρντινιέρες, που θα τοποθετήσεις κολλητά στα κάγκελα, με ψηλά φυτά, θα δημιουργήσουν έναν πράσινο φράχτη που θα εμποδίζει σκόνη, ζέστη και τα περίεργα βλέμματα να εισβάλουν στον προσωπικό σου χώρο. Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις ανάμεσα στις ζαρντινιέρες ή να κρεμάσεις στους τοίχους μικρά χρωματιστά γλαστράκια με ανθισμένα λουλούδια.

Για τα έπιπλα βεράντας μην ξοδευτείς. Βολέψου με μερικά πτυσσόμενα έπιπλα, που μαζεύονται εύκολα ή αξιοποίησε παλιά έπιπλα που βρίσκονται σε αχρηστία, αφού πρώτα τα περιποιηθείς ή απλώς τα στολίσεις με πολύχρωμα μαξιλάρια. Μερικά πολύχρωμα κρεμαστά φαναράκια, χάρτινα εξωτικά πουλιά και ένας παλιός ανεμιστήρας, θα δώσουν την τελική διακοσμητική πινελιά στον μικρό σου παράδεισο.

Κι επειδή τα πράσινα φυτά θα προσελκύσουν ενοχλητικούς ιπτάμενους επισκέπτες, μην παραλείψεις το Pyrox Spiral με φυσικές πυρεθρίνες που σε προστατεύει απόλυτα από κουνούπια και σκνίπες σε εξωτερικούς χώρους και ζήσε ανέμελα κάθε περιπέτεια στην προσωπική σου μικροσκοπική όαση.

packshot-wo-23-pyrox-spiral10-pyrethrum-1