Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει -που και που- την ανάγκη να χαλαρώσει, να απομονωθεί, να ξεφύγει και να «αδειάσει» το μυαλό του, από σκέψεις, αρνητικά συναισθήματα, έγνοιες, κ.λ.π. Κυρίως, τα φυσικά τοπία προσφέρονται για το σκοπό αυτό, αλλά και κάποιες ανθρώπινες παρεμβάσεις σε αυτά. Η Θεσσαλονίκη, έχει αρκετά και από τα δύο, για να βάλεις το μυαλό σου σε τάξη.

  1. Νέα Παραλία

Μπορεί – τώρα το καλοκαίρι, ειδικά- να έχει αρκετό κόσμο, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει από το να πας για περπάτημα/τρέξιμο/ποδήλατο, δίπλα στο Θερμαϊκό. Είναι πραγματικά όμορφα τις ώρες που δύει ο ήλιος και μπορείς να κάτσεις με την μπύρα σου και τα ακουστικά σου, στο Πάρκου του Ήχου ή στο πάρκο του Νερού και να μεταφερθείς νοερά, χιλιόμετρα μακριά.

  1. Πάρκο της Νέας Ελβετίας

Προσωπικά το επισκεπτόμουν πολύ συχνά σαν παιδάκι και τότε γνώριζε μεγάλες δόξες. Πλέον, είναι αρκετά εγκατελλειμένο και δε μαζεύει πολύ κόσμο. Μπορείς να το περπατήσεις ή να καθήσεις απλά και να απολαύσεις την ηρεμία. Όσο υπάρχει ακόμα φως, βέβαια, και με προσοχή, γιατί τη νύχτα μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

  1. Κάστρα

Η περιοχή των Κάστρων, στην Άνω Πόλη είναι πολύ όμορφη και γραφική. Μπορείς, αφού έχει δύσει ο ήλιος να κάτσεις ψηλά στο Επταπύργιο και να απολαύσεις την πόλη από ψηλά, που σου κόβει την ανάσα ή αν θέλεις να γυμναστείς, περπάτησε όλη την περιοχή. Έχε μαζί σου μια πετσέτα και ένα μπουκαλάκι νερό, όμως, γιατί είναι πολύ ανηφορική.

  1. Φράγμα Θέρμης

Το Φράγμα της Θέρμης είναι το απόλυτο φυσικό τοπίο για να απολαύσεις τη βόλτα σου. Μακριά από τη βουή της πόλης, μέσα στο πράσινο, έχεις τη δυνατότητα να περπατάς για ώρες , να ταϊσεις τις πάπιες και να πιείς τον καφέ σου στο αναψυκτήριο που υπάρχει στο δασάκι. Από την απέναντι πλευρά, υπάρχουν και γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τέννις , για τους αθλητικούς τύπους.

  1. Παραλία Περαίας

Επίσης, εκτός πόλης και φασαρίας.  Μπορείς να περπατήσεις κατά μήκος της παραλίας και να φας ή να πιεις καφέ σε ένα από τα πολλά μαγαζάκια που υπάρχουν μπροστά στη θάλασσα. Αν το επιτρέπει ο καιρός, φόρα το μαγιό σου από μέσα, για να βουτήξεις. Επιστροφή στη Γαλάζια Λίμνη μπορεί να μην είναι, αλλά αν έχει καύσωνα, τη δουλειά της την κάνει.