Η Ελληνοτζαμαϊκανή Melina Matsoukas σκηνοθέτησε το πιο πολυσυζητημένο video των τελευταίων ημερών.

IMG_8519

Η επερχόμενη περιοδεία των Beyonce και Jay Z ”On the run”, που θα ξεκινήσει στις 25 Ιουνίου από το Μαϊάμι της Φλόριντα, ήταν ο λόγος για τον οποίο η Melina Matsoukas κατάφερε να ενώσει κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywoodιανού cinema σε ένα ολιγόλεπτο video.

Το διάσιμο ζευγάρι πρωταγωνιστεί υποδύοντας δυο κακοποιούς που είναι σε ένα μόνιμο κυνηγητό. Παρόλα αυτά όμως την παράσταση κλέβουν οι Sean Penn, Don Cheadle, Guillermo Díaz, Emmy Rossum, Jake Gyllenhaal, Blake Lively, Rashida Jones, Kidada Jones που βοηθούν το ζευγάρι να διηγηθεί την ιστορία του. Το promo video με τίτλο “Coming never” μέσα σε λίγες ώρες είχε εκατομμύρια viewers και οι θαυμαστές έχουν ήδη ξεκινήσει να ζητούν την συνέχεια του video.

ontheruntour

Πάντως για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο τίτλος της βασίλισσας των video clips έχει δοθεί δικαιωματικά στην Melina Matsoukas. Το όνομα και το επίθετο της προδίδουν αμέσως της ελληνικές της ρίζες αν και στο αίμα της κυλούν ακόμα η Τζαμάικα και η Κούβα.

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι απόφοιτη του American Film Institute. Για εκείνην ξεκίνησαν όλα το 2006 όταν σκηνοθέτησε το ”Money Maker” του Ludacris, τότε η εταιρία Black Dog Film εκτίμησε το ταλέντο της και της πρόσφερε συμβόλαιο. Από τότε μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πάνω από 45 video clip και έχει συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Lady Gaga, Beyonce, Κate Perry, Kylie Minogue, Ne-Yo, Snoop Dog κ.α.

IMG_8788

Η αυτοδημιούργητη Melina είναι μόλις 33 χρόνων έχει κερδίσει βραβείο Grammy για το ”We found love” της Rihanna και θεωρείται από τις σημαντικότερες σκηνοθέτιδες. Τα video clip της είναι γεμάτα ζωηρά χρώματα, ασπρόμαυρες εικόνες, χαμηλό φωτισμό, concept που τους προσδίδει συνήθως μια retro άποψη και όπως πιστεύει η ίδια “δεν χρειάζεται ακριβώς εξοπλισμός για ένα καλό video clip, αλλά σωστά οπτικά εφέ και ένα καλό σενάριο“.