Πως να φορέσεις μαύρο lipstick, τη πιο σκοτεινή τάση της σεζόν

Πώς να φορέσεις μαύρο lipstick, την πιο σκοτεινή τάση της σεζόν

To μαύρο lipstick έκανε επίσημα την εμφάνισή του στα runways αυτής της σεζόν. Τα μοντέλα υποστήριξαν την τάση. Με black-cherry χείλη στα shows του Yohji Yamamoto, με καθαρό μαύρο σ' αυτά του οίκου Marni, με σκούρο βουργουνδί για το show της  Rejina Pyo και με μινιμλ lip liner στον Chalayan.

Πως να φορέσεις μαύρο lipstick, τη πιο σκοτεινή τάση της σεζόν

Yohji Yamamoto fall/winter 2019/2020

Παρακάτω θα βρεις τα 4 βασικά tips για να εφαρμόσεις σωστά την τάση του μαύρου κραγιόν.

1. Η προετοιμασία είναι το παν

Οι σκούρες αποχρώσεις δεν είναι επιεικείς. Όσο πιο σκούρα η επιλογή σου τόσο πιο αμείλικτη ως προς την υγεία και την εμφάνιση των χειλιών σου. Το μαύρο κραγιόν δεν συγχωρεί ξηρά ή σκασμένα χείλη. Οπότε πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου φρόντισε τα χείλη σου να είναι υγιή και σωστά ενυδατωμένα.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες make up artists το σωστό πρώτο βήμα είναι να απομονώσεις σωστά τη βάση των χειλιών σου. Αυτό θα το πετύχεις απλώνοντας πολύ καλά ένα concealer γύρω από τα χείλη σου και πουδράροντας την περιοχή με μία διάφανη πούδρα. Αυτό θα βοηθήσει να γίνει σαφής η γραμμή των χειλιών αλλά και να μην "τρέξει" το κραγιόν στη συνέχεια.

2. Βρες τη σωστή απόχρωση του μαύρου

Δεν είναι όλες οι συνθέσεις μαύρου κραγιόν ίδιες. Υπάρχουν ματ μαύρα κραγιόν, εκείνα με την πιο λαμπερή εμφάνιση. Αυτό θα καθορίσει και τη διάρκειά τους. Οι ματ συνθέσεις συνηθίζεται να διαρκούν πολύ περισσότερο.

Υπάρχουν μαύρα κραγιόν με υποτόνο μωβ χρώματος. Δεν είναι τόσο μασίφ και επιθετικά στην εικόνα τους. Θα το έλεγε κανείς ένα πραγματικά σκούρο μωβ. Σκέψου το ίδιο με σκούρο βουργουνδί, σκούρο δαμασκηνί, πολύ σκούρα κόκκινα, αν θες να ακολουθήσεις την τάση αλλά να αποφύγεις το απόλυτο μαύρο.

3. Επικεντρώσου στη σωστή ένταση

Για να διατηρήσεις αναλλοίωτα τα σκούρα χρώματα στα χείλη σου, κάνε layering. Ένα primer είναι απαραίτητο και το lip liner γύρω από τις άκρες. Πούδρα, χαρτομάντιλο που θα πάρει την περιττή ποσότητα και επανάληψη μίας στρώσης. Αυτό το παλιό, κλασικό κόλπο θα δείξει το χρώμα του κραγιόν και θα το βοηθήσει να διατηρηθεί σωστά.

4. Πως θα πρέπει να είναι το υπόλοιπο make up

Κράτησε το υπόλοιπο make up φυσικό και απλό. Καθαρό δέρμα, φωτεινή την περιοχή κάτω από τα μάτια, και άφησε όλη την έμφαση στα χείλη.

Αν θες να κάνεις κάτι στα μάτια αυτό ας είναι μία διακριτική γραμμή μαύρου eyeliner μόνο και μόνο για να έχεις ισορροπία.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.