Θα χρειαστείς περίπου τέσσερις ώρες για να μαρινάρεις το κοτόπουλο με το γιαούρτι αλλά σου υπόσχομαι ότι δεν θα έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά τόσο ωραίο πιάτο.

Τι θα χρειαστείς:

3/4 κούπας γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ πλήρες

1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

3 κουταλιές ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 1/4 από ένα κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλάκι τριμμένο ginger

4 φιλέτα στήθος

1 κούπα παντζάρια κομμένα σε κύβους

1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3 κουταλιές χυμό λεμόνι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά αλάτι

Πως θα το φτιάξεις:

Βάλε τα οκτώ πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά και φρόντισε το μείγμα να καλύψει καλά το κοτόπουλο. Σκέπασε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες. Μπορείς να θες να μείνει κι όλο το βράδυ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα. Σκέπασε με μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο.

Ζέστανε ένα grill τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βάλε λίγο λάδι. Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, πασπάλισε με λίγο αλάτι και ψήσε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σέρβιρε με τη σαλάτα και παγωμένο κρασί.