Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα είναι πως δυσκολεύονται στο να κάνουν το μακιγιάζ που επιθυμούν χωρίς να ερεθίσουν το δέρμα τους. Εάν δεν είχες ποτέ θέματα με την επιδερμίδα σου, τότε δε μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου την ταλαιπωρία που μπορεί να περνάς με δερματικά που εμφανίζονται στο πρόσωπο κατά καιρούς. Δε μιλάμε μόνο για την ακμή, αλλά και για ψωρίαση, έκζεμα, ή δερματίτιδα. Εάν το δέρμα σου έχει σοβαρά προβλήματα, το μακιγιάζ δε θα τα διορθώσει. Αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά μακιγιάζ που θα βοηθήσουν την ευαίσθητη επιδερμίδα. 

Tip 1: Πάντα μα πάντα ξεκινάμε με prep

Το συγκεκριμένο βήμα είναι το πιο σημαντικό. Καλό είναι να ψεκάζεις το πρόσωπό σου με ιαματικό νερό πριν αρχίσεις με το μακιγιάζ. Το νερό αυτό, ηρεμεί και καταπραΰνει το δέρμα ενώ παράλληλα το ενυδατώνει. Αυτή η διαδικασία προφυλάσσει και προετοιμάζει την επιδερμίδα σου για τη συνέχεια. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία του prep με ενυδατική κρέμα. 

https://www.instagram.com/p/BwCH8LhhNHv/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 2: Διαβάζουμε τα συστατικά πριν επιλέξουμε προϊόν

Να θυμάσαι πάντα πως τα οργανικά προϊόντα που είναι τάση τα τελευταία χρόνια δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Το σημαντικό είναι να ελέγχεις τα συστατικά που έχει μέσα κάθε προϊόν πριν κάνεις την επιλογή σου. Εάν περιέχει μεγάλη ποσότητα αρώματος ή πάνω από δύο συντηρητικά τότε δεν είναι η κατάλληλη επιλογή. 

https://www.instagram.com/p/BxMO_jmh_UR/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 3: Δοκίμασε προϊόντα σε compact ή stick μορφή

Είναι μια πιο ασφαλής επιλογή συγκριτικά με προϊόντα σε υγρή μορφή. Οτιδήποτε είναι σε υγρή μορφή περιέχει νερό το οποίο μπορεί να περιέχει βακτηρίδια που θα επηρεάσουν μία ευαίσθητη επιδερμίδα. 

https://www.instagram.com/p/BwCWLgvhzS1/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 4: Πρόσεξε την ημερομηνία λήξης

Είναι καλό να είσαι προσεκτική με την ημερομηνία λήξης στα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Μπορεί να μην έχεις προλάβει να τελειώσεις την παλέτα με τις σκιές πριν τους 12 μήνες που αναγράφει η συσκευασία αλλά ξανά σκέψου το πριν βάλεις ληγμένα προϊόντα στο πρόσωπό σου. Ακριβώς όπως δε θα κατανάλωνες  ληγμένο φαγητό. 

https://www.instagram.com/p/B26h5ulobc6/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 5: Καθαρίζουμε τακτικά τα πινέλα

Μπορεί να είναι ό,τι πιο βολικό το να έχεις τα πινέλα και το σφουγγαράκι σου πάντα μαζί αλλά πρέπει να τα καθαρίζεις ανά δύο εβδομάδες ή και πιο συχνά, ανάλογα με τη χρήση που τους κάνεις. Εάν τα έχεις μέσα στην τσάντα σου, μπορεί να είναι γεμάτα σκόνη και μικρόβια, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου. 

https://www.instagram.com/p/B18d6SWnvTk/?utm_source=ig_web_copy_link

Tip 6: BB cream αντί για makeup

Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα κάποιες φορές σημαίνει πως πρέπει να επιλέξεις βαρύ μακιγιάζ και πούδρα για να καλύψει τις ατέλειες. Όμως η καθημερινή χρήση επιβαρύνει το δέρμα σου. Γι’ αυτό είναι καλό να δοκιμάσεις μία αντηλιακή κρέμα με χρώμα ή μία BB cream για να είσαι σίγουρη πως δε θα βλάψεις την επιδερμίδα σου. 

https://www.instagram.com/p/BxCnXeHHKEX/?utm_source=ig_web_copy_link