Ο Monty Richthofen αναρωτήθηκε κάποτε αν οι άνθρωποι μπορούν να του δείξουν τυφλή εμπιστοσύνη. Γεννημένος στο Μόναχο της Γερμανίας κι έχοντας ως βάση του πλέον το Λονδίνο, ο νεαρός tattoo artist υπό το όνομα Maison Hefner, ξεκίνησε ένα project προσπαθώντας να ταράξει λίγο τα νερά στην έως τώρα συμβατική τέχνη των τατουάζ. Μπορεί η τέχνη αυτή να ξεκίνησε σαν κάτι τελείως αντισυμβατικό, ωστόσο πλέον για όλους τους ενδιαφερόμενους ισχύει η ίδια περίπου διαδικασία: διαλέγουν ένα σχέδιο- που πιθανότατα έχουν δει σε κάποιον άλλο-, επιλέγουν το μέρος του σώματος που θέλουν να το αποκτήσουν, επισκέπτονται κάποιο tattoo studio, aaaand it’s done.

Όλη αυτή η διαδικασία φαντάζει απίστευτα κοινότυπη στα μάτια του Monty. Έτσι, με το project “My words, your body” καλεί όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το στούντιο του και μέσα από μια σύντομη κουβέντα μαζί του να τον εμπιστευθούν απόλυτα ώστε να αποφασίσει εκείνος το κατάλληλο tattoo για αυτούς. Μέσα από αυτήν την κουβέντα, ο Monty προσπαθεί να μάθει κάποια βασικά στοιχεία για τον χαρακτήρα του ανθρώπου που έχει απέναντι του, γεγονότα από το παρελθόν του που ίσως τον έχουν σημαδέψει καθώς και τα όνειρά του για το μέλλον. Στόχος του είναι κάθε πελάτης να τολμήσει να κάνει ένα βήμα παραπέρα από το comfort zone του, να αφεθεί και να νιώσει αυτή την ανασφάλεια που φέρνει το άγνωστο.

Ο καλλιτέχνης διαλέγει συνήθως φράσεις που θυμίζουν μια ποίηση του δρόμου, ένα χείμαρρο λέξεων που εκφράζουν ένα κυνισμό ή αντίθετα, κάποια αισιοδοξία. Οι λέξεις αυτές θα μείνουν πάντα χαραγμένες στον πελάτη του, οπότε είναι πάντοτε προσεκτικά επιλεγμένες.

Ταυτόχρονα, ο Monty καταπιάνεται και με άλλα projects σε όλη την Ευρώπη, σχετικά με τη γραφιστική, διάφορα performances, φωτογραφήσεις και έργα τέχνης που δημιουργεί ο ίδιος. Πολλές γνωστές εταιρείες μάλιστα έχουν ζητήσει σχέδιά του για τις καμπάνιες τους. Το χαρακτηριστικό του θα έλεγε κανείς είναι ότι μέσω της τέχνης του, όποια μορφή κι αν αυτή παίρνει, ασκεί κριτική σε οτιδήποτε κομφορμιστικό και συνηθισμένο. Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα του μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του maisonhefner.com.


all photos: Instagram| @maison_hefner