Η πιο πολυσυζητημένη ταινία για την ζωή και το θάνατο του Vincent Van Gogh, μετά από 6 χρόνια προετοιμασίας, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2017. Το “Loving Vincent” πρέπει οπωσδήποτε να μπει στη λίστα σου ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του animation ή του ίδιου του ζωγράφου. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Hugh Welchman και Dorota Kobiela που εκτός από συνεργάτες είναι και ζευγάρι στη ζωή.

blog_vincent

Παρακάτω σου έχουμε 6 πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου για την παραγωγή της Break Thru Films που έχει ήδη στη συλλογή της ένα Όσκαρ για την ταινία “Peter and the wolf” (2006).  

    1. Στην παραγωγή της ταινίας εργάστηκαν 124 ζωγράφοι. Έδωσαν ζωή σε 62.450 ελαιογραφίες που βασίζονται στους αυθεντικούς πίνακες του VincentVan Gogh. 20 από αυτούς είναι από την Ελλάδα. Κάποιες από τις εργάσιμες ώρες, λοιπόν, για αυτή την ταινία που είναι κυριολεκτικά ζωγραφισμένη στο χέρι καταμετρήθηκαν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον πολυχώρο των στούντιο Mabrida (εκεί που πήραν ζωή οι κούκλες της Φρουτοπίας).
    2. Από τους πίνακες που δημιουργήθηκαν για την ταινία κατάφεραν να “επιζήσουν” μόνο οι 1000. Οι 200 από αυτές τις ελαιογραφίες θα χρησιμοποιηθούν για μία έκθεση που θα γίνει ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της ταινίας και οι υπόλοιποι έχουν βγει προς πώληση online.
    3. Για κάθε 1′ της ταινίας απαιτήθηκαν 36 ώρες εργασίας από τους καλλιτέχνες. Στην ολοκλήρωσή της, στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε η τεχνική του Rotoscope.
    4. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής οι δύο σκηνοθέτες διάβασαν καθετί που έχει γραφτεί για τον VincentVan Gogh. Λάτρεις και οι δύο του έργου του σπουδαίου ζωγράφου ήξεραν πολλά πράγματα για τη ζωή του αλλά μελετώντας συστηματικά κατάφεραν να λύσουν και την απορία για το αυτί του. Σύμφωνα με όσα βρήκαν, δεν είχε κόψει απλά ένα κομμάτι αλλά ολόκληρο το αυτί. Πρακτικά αυτό σήμαινε για εκείνου ότι έπρεπε να σχεδιάσουν από την αρχή 3.000 καρέ!
    5. Με όλα τα παραπάνω δεν μας κάνει εντύπωση που το συνολικό κόστος της ταινίας έφτασε τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια.