Έχουμε 2020 κι εσύ ακούς το Royals της Lorde. OK. Από τότε βέβαια εκείνη κυκλοφόρησε έναν υπέροχο δίσκο το 2017 και έπειτα έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα από τη μουσική σκηνή. Τώρα η ίδια λέει πως το διάλειμμα αυτό τελείωσε κι επιστρέφει με νέο δίσκο.

Τα νέα αυτά τα ανακοίνωσε μέσα σε ένα email που έστειλε στους fans της. Λέγοντας τους ότι της έλειψαν πολύ και αυτοί και τα shows της. Ξέρουμε ότι η Lorde είχε αναβάλλει την κυκλοφορία του τρίτου άλμπουμ της λόγω του θανάτου του σκυλιού της που είχε από την παιδική της ηλικία. Ήταν μάλιστα κάτι που την έκανε να πάρει την απόφαση και να πάει στο σπίτι της στη Νέα Ζηλανδία.

Από εκεί λοιπόν συνέχισε να δουλεύει πάνω στο νέο δίσκο. Μαζί με τον Jack Antonoff, ο καθένας πέρασε το lockdown του σε μία άλλη άκρη της γης, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη δουλειά τους. Να’ναι καλά οι ατέλειωτες ώρες στο Facetime. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια επανεκκίνησης για την ίδια τη Lorde. Ξεκίνησε να μπαίνει στο studio πειραματικά, για να δει αν είναι και πάλι έτοιμη γι’αυτό. Όπως φαίνεται, πήρε το χρόνο της κι είμαστε κι εμείς κι εκείνη έτοιμοι για τον νέο αυτό δίσκο.  Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του, ξέρουμε όμως τη Lorde και άρα ξέρουμε τι να περιμένουμε. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι το νέο αυτό άλμπουμ “θα έχει τα δικά του χρώματα”. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Κι αν κάτι ακόμα προβληματίζει την Lorde, αυτό είναι τα live και οι περιοδείες

Όπως πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, έτσι κι εκείνη δε γνωρίζει το μέλλον των μουσικών σκηνών. Κάπως συνηθίσαμε και βολευτήκαμε εμείς σαν ακροατές με τις online κυκλοφορίες, η εμπειρία όμως μια live εμφάνισης δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα πράγματα που λείπει περισσότερο σε όλον τον κόσμο είναι οι συναυλίες. Η Lorde είναι αβέβαιη για το πώς και το πότε αυτά τα δεδομένα θα επανέλθουν στην πραγματικότητα. Της λείπουν όμως κι εκείνης τα καλοκαιρινά φεστιβάλ και οι αγκαλιές με τους θαυμαστές της. Προς το παρόν θα προσπαθήσει να τους χαρίσει έναν πολύ αξιόλογο δίσκο. Για τα υπόλοιπα, βλέπουμε.