Η δουλειά σου είναι το 1/3 της ζωής σου. Τι γίνεται όμως όταν αυτή δε σε ικανοποιεί; Ίσως δε σ’ αρέσει και την κάνεις περιστασιακά, ίσως σε πιέζει, ίσως οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα ήθελες, ίσως νιώθεις ότι δίνεις πολλά χωρίς επιβράβευση. Ήρθε η ώρα να κάνεις το μεγάλο βήμα και να παραιτηθείς, παρακάτω σου έχω 4 καλούς λόγους που θα σε βοηθήσουν να πάρεις αυτή τη μεγάλη απόφαση.

  1. Δεν είναι το όνειρο σου: Κάνε μια μικρή αναδρομή στα εφηβικά σου χρόνια και συγκεκριμένα στην περίοδο που αποφάσισες με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον. Στη συνέχεια σκέψου τα φοιτητικά σου χρόνια και τα όνειρα που έκανες για το επάγγελμα που σπούδασες. Αν αυτά δεν συνάδουν με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και νιώθεις τον εαυτό σου να φθείρεται μέρα με τη μέρα, μάλλον ήρθε η ώρα να προχωρήσεις και να φτιάξεις την επαγγελματική σου ζωή όπως την είχες ονειρευτεί τότε. Βέβαια, οι εποχές είναι δύσκολες, μην αφήσεις τη δουλειά σου χωρίς να βρεις την επόμενη. Άρχισε να ψάχνεις για την επόμενη σου δουλειά παράλληλα. Μην ξεχνάς πλέον έχουμε και το LinkedIn.
  2. Μισείς το αφεντικό σου: Δεν έχετε και τις καλύτερες σχέσεις, μόλις τον βλέπεις ξινίζεις τα μούτρα σου..  το ίδιο κι αυτός. Αν μη τη άλλο η αντιπάθεια είναι αμοιβαία. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο αυτό είναι σοβαρό. Σύμφωνα με έρευνες σε Γάλλους υπαλλήλους και διευθυντές, η ατμόσφαιρα και οι σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για την καλή ποιότητα ζωής στη δουλειά.
  3. Δε μαθαίνεις τίποτα, δεν εξελίσσεσαι: Η ζωή σου στη δουλειά είναι μια ατελείωτη, πληκτική ρουτίνα. Οι μέρες και οι ώρες περνούν βλέποντας τον εαυτό σου να κοιτάζει έξω απ’ το παράθυρο σε κάθε ευκαιρία. Η δουλειά σου δε σε εκφράζει, δε σου προσφέρει κάτι ουσιαστικό, δε σε μαθαίνει τίποτα. Στο μυαλό σου είναι προτιμότερο να κάνεις όλα τα χαρτιά μικρά κομματάκια και να παίζεις μαζί τους. Ε, ήρθε η ώρα να φύγεις!
  4. Δεν αναγνωρίζεται η αξία σου: Όλες σου οι ιδέες καταλήγουν κάτω απ’ το χαλί, ο μισθός σου δεν είναι και ο καλύτερος που θα μπορούσε να είναι, κάνεις το καλύτερο που μπορείς χωρίς να παίρνεις επιβράβευση και η φωνή σου δεν αντηχεί πλέον στα αυτιά κανενός. Ε ήρθε η ώρα να φύγεις! Μην ανησυχείς όμως δεν είσαι η μόνη! Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Harvard Business Review, το 73% των εργαζομένων αισθάνεται ότι υποτιμάται στην δουλειά του. Δεν χρειάζεται να περιμένεις το θαύμα, το 56% των εργαζομένων δηλώνει ότι θα αλλάξει δουλειά εάν δεν πάρει αύξηση ή προαγωγή. Κάνε το αφεντικό σου να καταλάβει την κατάσταση, δεν σου αξίζει αυτό που γίνεται. Αν δεν το καταλάβει αποχαιρέτησέ τον με το κεφάλι ψηλά!