Βιβλιοφάγος= [ουσιαστικό αρσενικό ή θηλυκό : βιβλίο + -φάγος (<τρώω)] αυτός που διαβάζει μεγάλο αριθμό βιβλίων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο βιβλιομανής. Θα τον βρείτε σε κάποιο ήσυχο καφέ να διαβάζει, σε κάποιο βιβλιοπωλείο ή στην πολυθρόνα του σπιτιού του. Πρόκειται για είδος εξαιρετικά ερωτεύσιμο. Οι λόγοι;

savoirville man reading

Είναι άνθρωπος με πλούσια φαντασία. Θα πάτε σε μοναδικά και ευφάνταστα ραντεβού. Θα κάνετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Όχι τις καθημερινές, τις πεζές. Συζητήσεις για το σύμπαν, για τα αστέρια, για πολέμους, για τους ανθρώπους.

Του αρέσει η μοναξιά. Να ξέρεις ότι ένας άνθρωπος που θέλει να διαβάζει βιβλία, θέλει να μένει μόνος. Να σκέφτεται, να κοιτά το ταβάνι και να φιλοσοφεί, να αναζητά το επόμενο του ανάγνωσμα, να χάνεται στις σελίδες κάποιου βιβλίου. Αυτή την «περιέργεια» αρχικά θα την ανεχτείς, όμως στην συνέχεια θα σε ωθήσει να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου για πράγματα που αρέσουν σε εσένα. Σίγουρα με έναν βιβλιοφάγο, θα μάθεις την αξία του να μένεις με τον εαυτό σου κάποιες φορές, και αυτό θα σου αρέσει πολύ.

Είναι ήρεμος. Δεν του αρέσουν οι εντάσεις, τα δράματα και οι καυγάδες. Και τι καλύτερο από το να έχεις γαλήνη στην καθημερινότητα σου;

Μπορεί να σου μάθει πολλά. Πάντα θα έχει να σου πει μια ιστορία που δεν έχεις ξανακούσει, μια ιστορία που διάβασε, μια ιστορία που αγάπησε ή που μίσησε.  Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τον ακούσεις και να χαθείς στις κουβέντες σας.

Πιστεύει στα happy endings. Έχει διαβάσει τόσες ιστορίες που προσπαθεί να κάνει την ζωή του να μοιάζει με τις καλύτερες από αυτές.

Έχει πλούσιο λεξιλόγιο. Και αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά σαγηνευτικό.