Αν βγεις στην αγορά σήμερα, μη ξεχάσεις να αγοράσεις και μερικά όμορφα λουλούδια.

twitter-chats

Η φράση ”η δύναμη των λουλουδιών” δεν είναι τυχαία. Συχνά, έρευνες συνδέουν τα λουλούδια με αυξημένη ευτυχία, θετική διάθεση και μείωση της κατάθλιψης και του άγχους. Πιστεύω οτι όλοι συμφωνούμε πως τα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι είναι μια απόλαυση! Φροντίζω να έχω φρέσκα λουλούδια στο κομοδίνο μου για ένα δυναμικό ξεκίνημα κάθε πρωί.

Λουλούδια με έντονα χρώματα τείνουν να ανεβάζουν τη διάθεση και ενέργεια μας ενώ πιο  ”ήρεμα” χρώματα μας χαλαρώνουν.

Μια συμβουλή: Να έχεις πάντοτε τα λουλούδια στο σημείο που περνάς το περισσότερο χρόνο. Αυτό σημαίνει να τα πάρεις στο γραφείο, αν είσαι εκεί πιο συχνά.

Για να σε πείσω, ορίστε μερικά απο τα οφέλη του να έχεις φρέσκα λουλούδια, στην υγεία σου!

  1. Τα λουλούδια αυξάνουν τη τρυφερότητα.

Μελέτες υποστηρίζουν οτι οι συμμετέχοντες που είχαν φρεσκοκομμένα λουλούδια για λιγότερο απο μια εβδομάδα, ένιωσαν περισσότερη τρυφερότητα προς τους γύρω τους.

  1. Τονώνουν τον ενθουσιασμό και την ενέργεια σου.

Το να έχεις λουλούδια στο σπίτι σου μπορεί να ”μεταφέρει” θετική ενέργεια και στο χώρο εργασίας σου. Πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει οτι είναι πιθανότερο να νιώσεις χαρά και να έχεις περισσότερο ενθουσιασμό και ενέργεια όταν υπάρχουν λουλούδια γύρω σου.

  1. Βάλσαμο για τη πρωινή μελαγχολία.

Συμμετέχοντες σε έρευνα ζητήθηκαν να έχουν λουλούδια στο κομοδίνο τους, σε καθημερινή βάση. Όπως αποδείχθηκε, το να ξυπνούν δίπλα σε φρέσκα λουλούδια τόνωσε και βελτίωσε τη διάθεση τους!

  1. Η ευτυχία είναι μεταδοτική.

Τα λουλούδια επηρεάζουν έντονα τη διάθεση των ανθρώπων. Για παράδειγμα, ξεκινώντας τη μέρα θετικά, είναι πολύ πιθανό να μεταφέρεις αυτή τη θετική ενέργεια και στους άλλους. Αυτό ονομάζεται ”μετάδοση διάθεσης” και όλοι θέλουμε να μεταδώσουμε αγάπη και θετική ενέργεια και στους άλλους γύρω μας!