H Ευγενία Τρούσα είναι food blogger πίσω από το αγαπημένο μας Let’s Treat Ourselves. Μιλήσαμε μαζί της για τις αλμυρές και γλυκές εμπνεύσεις της, για τα υλικά που προτιμάει και για όλα εκείνα που την απασχολούν με το food blog της.

«Let’s Treat Ourselves». Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομά σας.

Το Let’s treat ourselves έχει μια ιδιαίτερη έννοια για μένα! Εκφράζει την ανάγκη μας να προσφέρουμε τόσο σε εμάς, όσο και στους αγαπημένους μας, το καλύτερο, όσο αναφορά το φαγητό! Και το καλύτερο, για μένα, είναι αυτό που δημιουργούμε εμείς με αγάπη στην κουζίνα μας.

Έχει να κάνει με το να απολαμβάνουμε μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Πολλές φορές τις προσπερνάμε χωρίς να τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όπως μια βόλτα στη φύση ή ακόμη και στην πόλη. Ένα πρωινό γεύμα, στο οποίο θα δώσουμε λίγο χρόνο παραπάνω για να το απολαύσουμε με ηρεμία. Mία επίσκεψη μας σε ένα νέο εστιατόριο για να δοκιμάσουμε νέους γευστικούς συνδυασμούς. Το Let’s treat ourselves λοιπόν εμπεριέχει για μένα όλα αυτά τα μικρά πράγματα που μας δίνουν χαρά στη συνηθισμένη καθημερινότητα μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Trousa (@letstreatourselves.gr) στις

Πως πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε ένα food blog;

Η αλήθεια είναι πως την απόφαση αυτή δεν την πολυσκέφτηκα! Ξεκίνησα το blog μου ύστερα από παρότρυνση φίλων για να οργανώσω τις συνταγές μου αφού γινόταν ένας χαμός στα συρτάρια μου. Ένας επιπλέον λόγος ήταν για να μοιράζομαι με τους αναγνώστες μου, μέσα από τις φωτογραφίες μου και τις μικρές ιστορίες που τις συνοδεύουν, όλα αυτά που κατά καιρούς φτιάχνω με αγάπη στην κουζίνα μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας γλυκιά γεύση;

Γενικότερα, δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκές γεύσεις. Μου αρέσει να υπάρχει μια ισορροπία στο γλυκό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λατρεύω τα γλυκά με λεμόνι, όσα περιέχουν τυρί κρέμα και τη μαύρη σοκολάτα. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο blog μου, θα δει πως αρκετές φορές προτείνω γλυκές συνταγές πιο ελαφριές, με λιγότερη ή έως και καθόλου ζάχαρη.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες μας. Νέα γεύματα (όπως το brunch), πιο ιδιαίτερες γεύσεις και ανατρεπτικοί συνδυασμοί. Πως πιστεύεται ότι προέκυψε αυτό; Έχουμε επιρροές από το εξωτερικό ή ο κόσμος έχει ανάγκη από νέες γεύσεις;

Σαφώς και υπάρχει έντονα η επιρροή από το εξωτερικό, αλλά ας μη ξεχνάμε πως το brunch, για το οποίο πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό είναι κάτι σας το δικό μας ξεχασμένο δεκατιανό γεύμα, εννοείται βέβαια πιο εμπλουτισμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας. Αυτό βέβαια που με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης εντάσσουν στο πιάτα τους υπέροχα ελληνικά προϊόντα. Θεωρώ ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από ωραίες γεύσεις και καλομαγειρεμένα πιάτα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Trousa (@letstreatourselves.gr) στις

Ποια είναι η τάση στα γλυκά αυτή την περίοδο; Υπάρχουν «καινούργια-άγνωστα» γλυκά που κατακτούν σιγά σιγά το ελληνικό κοινό;

Το γλυκό έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς είναι αυτό που θα κλείσει και θα απογειώσει ένα γεύμα στο σύνολο του. Γι’αυτό λοιπόν πλέον, δίνεται πολύ μεγάλο βάρος στη δημιουργία του. Θα έλεγα ότι, εδώ μπορεί να γευτεί κανείς τα πάντα. Από την αποδόμηση των κλασικών γλυκών και το συνδυασμό φρέσκων φρούτων με σοκολάτα, έως το συνδυασμό παραδοσιακών υλικών, όπως το ταχίνι, το χαρούπι και το μέλι σε υπέροχους γευστικούς συνδυασμούς. Μεγάλη τάση όμως τον τελευταίο καιρό είναι τα Savoury Sweets, τα γλυκά δηλαδή που συνδυάζουν αλμυρές και γλυκές γεύσεις σε μία μοναδική ισορροπία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό για αλμυρές συνταγές; Και ποιες συνταγές είναι αυτές που θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά;

Στις αλμυρές συνταγές αγαπώ το τυρί. Υπάρχουν υπέροχα ελληνικά τυριά με γλυκιά, υπόγλυκη και αλμυρή γεύση που μπορούν να δώσουν ένα twist παραπάνω τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκές συνταγές σου.

Τώρα σχετικά με τις συνταγές που συνηθίζω να φτιάχνω συχνά, κυρίως είναι αυτές που δε χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία και μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Μια σαλάτα με κινόα και λαχανικά, λόγου χάρη, με βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση, όταν δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου και θέλω να φάω κάτι υγιεινό που θα με κρατήσει χορτάτη.

Ποια είναι τα τρία αγαπημένα σας  food blogs από το εξωτερικό ή οι αγαπημένοι food influencers;χορτάτη.

Είναι αρκετά τα food blogs του εξωτερικού που παρακολουθώ. Αν θα έπρεπε όμως να ξεχωρίσω κάποια, σίγουρα αυτά θα ήταν το Our Food stories όπου οι δημιουργοί του Nora & Laura κάθε φορά σε ταξιδεύουν με το καταπληκτικό food styling και τις φωτογραφίες τους, η υπέροχη Eva Kosmas Flores με το blog Adventures in cooking , η οποία μάλιστα έχει και ελληνική καταγωγή. Και τέλος η εξαιρετική Bella Karragiannidis με το blog της Ful-filled, η οποία λατρεύει την Ελλάδα και διοργανώσει workshops στο εξωτερικό, τα έσοδα των οποίων πηγαίνουν για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων στην Ελλάδα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eugenia Trousa (@letstreatourselves.gr) στις

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια σχετικά με τις συνταγές, τη δημιουργία, το Let’s Treet Ourselves;

Το blog μου μετράει ήδη 2 χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα έχω λάβει πολύ μεγάλη αγάπη και αποδοχή από μια μεγάλη μερίδα κοινού που με ακολουθεί και δείχνει ενδιαφέρον, τόσο για τις φωτογραφίες μου, όσο και για τις συνταγές που κάθε φορά προτείνω. Θα ήθελα λοιπόν, να συνεχίσω με το ίδιο πάθος και την ίδια δημιουργική διάθεση, έτσι ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η παρέα αυτή, να μοιράζομαι μαζί με τους αναγνώστες μου tips που αφορούν, το φαγητό, τη φωτογραφία φαγητού και το food styling, το οποίο είναι κάτι που αγαπώ πολύ και συνεχώς ενημερώνομαι. Καθώς επίσης και να παρουσιάζω μέρη που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει κανείς καλό φαγητό.

Τέλος, θα ήθελα να εντάξω στο blog μου ακόμη περισσότερες υγιεινές και απλές συνταγές. Τόσο αλμυρές όσο και γλυκές, συνεχίζοντας βέβαια και τις συνεργασίες μου με ελληνικές εταιρίες που μας προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα, τα οποία αξίζουν να έχουν μια θέση στο τραπέζι μας.


featured photo: Let’s treat ourselves