Η εφαρμογή μάσκαρα μπορεί να αλλάξει ή ακόμα και να απογειώσει ένα look σου. Ωστόσο υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε και μας αφήνουν με βλεφαρίδες χωρίς μήκος, κολλημένες ή με κόμπους.

7 λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του μάσκαρα

#1 Χρησιμοποιείς το πινέλο μόνο προς μία κατεύθυνση

Όταν εφαρμόζεις μάσκαρα, κάνε ζιγκ – ζαγκ κινήσεις στις άκρες των βλεφαρίδων σου ή κράτα το βουρτσάκι της κάθετα και μετακίνησε το κατά μήκος τους σαν υαλοκαθαριστήρα. Αυτό κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται πολύ πιο γεμάτες και πιο πυκνές.

#2 Χρησιμοποιείς μόνο ένα μάσκαρα

Ένα μάσκαρα που δίνει όγκο, μήκος και ένταση; Δεν υπάρχει! Αντιθέτως μπορείς να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων σε στρώσεις, για να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

#3 Εφαρμόζεις μάσκαρα μόνο στις εξωτερικές γωνίες

Ειδικά για τις ξανθιές, αυτό είναι ένα μεγάλο όχι. Για όλους τους άλλους, αυτό το βήμα θα αλλάξει τη συνολική εμφάνιση των βλεφαρίδων και θα τις κάνει πιο παχιές και πιο σκούρες. Η τοποθέτηση μάσκαρα και στις δύο πλευρές των βλεφαρίδων σου θα προσθέσει περισσότερο μήκος και χρώμα, γεγονός που τις κάνει γενικά να φαίνονται καταπληκτικές.

#4 Ξεχνάς το concealer στα βλέφαρά σου

Οι βλεφαρίδες σου φαίνονται υπέροχες αλλά το χρώμα μεταφέρεται στα βλέφαρά σου. Αυτό συμβαίνει εάν το μάσκαρα δεν έχει στεγνώσει αρκετά ή εάν το δέρμα σου γίνει λίγο λιπαρό. Για να το αποφύγεις αυτό, άπλωσε πρώτα το concealer ή το primer των βλεφάρων και κάποια ουδέτερη σκιά από πάνω. Αυτό θα αποτρέψει το concealer από το να μετακινηθεί και θα δημιουργήσει μια ασπίδα για το μάσκαρα.

#5 Βάζεις και βγάζεις το βουρτσάκι μέσα συνεχώς για να πάρεις προϊόν

Αυτό πραγματικά κάνει το μάσκαρα να στεγνώσει γρηγορότερα. Αντ’ αυτού, βάλε το βουρτσάκι στο σωλήνα και περίστρεψε το ή τράβηξε το κοντά στα τοιχώματα του.

#6 Αφήνεις πάρα πολύ μάσκαρα στο βουρτσάκι

Για να κάνεις μια ομοιόμορφη εφαρμογή, πρέπει να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα μάσκαρα στο εσωτερικό του προϊόντος ή να το σκουπίσεις με κάποιο χαρτί.

#7 Το βουρτσάκι είναι πολύ μεγάλο

Μπορεί να καταλήξεις με έναν πολύ χρώμα στις βλεφαρίδες σου αλλά χωρίς μήκος. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή το βουρτσάκι σου είναι πολύ μεγάλο. Δούλεψε με ένα καθαρό spoolie πιο μικρό. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία κάποιου μήκους και πάχους αντί για αδέξιες βλεφαρίδες.

featured photo: Twenty20.com/esspeshal