Είτε νιώθεις έτοιμη είτε όχι, υπάρχει ένα micro-trend που κάνει σιγά σιγά αισθητή την παρουσία του στους βασικούς χώρους που η μόδα δείχνει την εξέλιξή της: Runways και Instagram.

Τι αφορά; Είναι κάτι μικρό που κάνει τη διαφορά, όπως συνήθως. Πρόκειται για items, tops ή και bottoms, που περιλαμβάνουν και μικρά λουριά που αγκαλιάζουν το σώμα. Το λες αδιαμφισβήτητα sexy, στο ιδανικό επίπεδο.

Αυτά τα λουράκια ή κορδόνια, συνδέονται με tops, φούστες, ακόμα και μαγιό και ανυπομονούμε να τα βλέπουμε παντού το 2020.

Η lace-up τάση έκανε αισθητική την παρουσία της -και τη σύνδεση της με τα 90s- στη συλλογή S/S 2020 του Christopher Esber. Αν και γενικότερα, σε αρκετά shows απολαύσαμε αρκετό “δέρμα”με κομμάτια που ήταν sexy με έναν διακριτικό, αδιόρατο τρόπο. Όσο οι θερμοκρασίες αυξάνονται, μαντεύουμε πως αυτό το micro-trend θα πρωταγωνιστήσει σε αρκετά από τα outfits των κοριτσιών που αγαπούν τη μόδα, όπως και σε advertorials και Instagram content.

Αν σου φαίνεται τολμηρό, κάνε scroll παρακάτω και δες το στις απαρχές του, να φοριέται από Influencers, που καταφέρνουν να αποδείξουν πως τίποτα δεν είναι υπερβολικό, όταν είναι μέρος μιας γενικότερης αισθητικής.

Στα runways

Το είδαμε σε runways, όχι μόνο σύγχρονα, αλλά και παλαιότερα, όπως εκείνο του χειμώνα του 1992 με υπογραφή Prada. Αν σκεφτείς πως τα 90s αποτελούν μια από τις πιο κύριες επιρροές της μόδας του σήμερα, θα αντιληφθείς γιατί αυτή η τάση επανέρχεται το 2020.

Prada F/W 92
Christopher Esber S/S 20

Στο instagram content των influencers

Όπως είναι φυσικό, κάποιες κυρίες που αποτελούν βασικά πρόσωπα της μόδας σήμερα, το έχουν εντάξει μέσα από crop tops, φούστες και μαγιό στα καθημερινά outfits τους. Ήδη το styling που επιλέγουν, μας κάνει να θέλουμε να το υιοθετήσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.

@ALYSSAINTHECITY
@CASSDIMICIO
@MATTEAU
@MATILDADJERF
@SLIPINTOSTYLE
featured image: Ineffable One