Κοτόπουλο στο τηγάνι με λεμόνι και σκόρδο

Κοτόπουλο στο τηγάνι με λεμόνι και σκόρδο

Τρία αγαπημένα υλικά σε ένα τηγάνι: Κοτόπουλο, λεμόνι και σκόρδο. Χρειάζεσαι 25 λεπτά συνολικά. Θα το συνδυάσεις με ρύζι μπασμάτι ή ψητά λαχανικά.

Τι θα χρειαστείς:

  • 4 φιλεταρισμένα κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 4 σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 μικρό λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Πως θα το κάνεις:

Ξέπλυνε το κοτόπουλο και σκούπισε το με λίγο χαρτί. Αλατοπιπέρωσε.
Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε σχετικά δυνατή θερμοκρασία για 6-7 λεπτά. Επανέλαβε το για 6-7 λεπτά και από την άλλη πλευρά. Ρόδισέ το αρκετά και βάλτο σε μία πιατέλα.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το βούτυρο. Μόλις λιώσει βάλε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Πρόσθεσε το αλεύρι και ''ψήσε'' το μείγμα για 1 λεπτό.
Βάλε στο μείγμα το γάλα και τον ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Άφησε το να βράσει για 2 λεπτά. Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκέπασε το κοτόπουλο με τη sauce και σιγόβρασέ το 3-4 λεπτά ακόμα. Στύψε τον χυμό λεμονιού κατευθείαν πάνω από τηγάνι. Πασπάλισε με το μαϊντανό και τις φέτες λεμονιού και σέρβιρε αμέσως.
Αν σου μείνει φαγητό μπορείς να το βάλεις σε τάπερ και να το συντηρήσεις στο ψυγείο για 3-4 μέρες ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπουκιές κοτόπουλου με έξτρα παρμεζάνα
featured photo: littlespicejar.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.