Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αρκετά -ΑΠΕΙΡΑ- dating trends που μας έχουν κατακλύσει, προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να είμαστε up-to-date. Είτε αν μιλάμε για το εμπνευσμένο από το Game of Thrones, white walking είτε για το κλασικό πια, ghosting. Τώρα πρέπει να μάθουμε και το Kondo-ing. Δηλαδή, αρχίζουμε να νοσταλγούμε τις εποχές που απλά ο τύπος πήγαινε για τσιγάρα και δε γυρνούσε ποτέ. Και αυτό το ονομάζαμε απλά: Ο τύπος πήγε για τσιγάρα και δε γύρισε ποτέ.

Στο μεταξύ, δεν παίζουν όλα τα dating trends επί ίσοις όροις. Τα περισσότερα αφορούν κακές συμπεριφορές, ενώ λίγα μόνο μπορούν πραγματικά να θεωρηθούν θετικά. Ένα ωστόσο από αυτά τα θετικά -δημιουργικά dating trends- αν θέλεις είναι το Grande-ing. Το Grande-ing είναι μια τάση που θέλει να σε κάνει στο τέλος μιας σχέσης να νιώθεις μόνο ευγνωμοσύνη. Και τίποτα άλλο. Πόσο cool;

Τέλος πάντων, το τελευταίο dating trend που έχει διχάσει τον κόσμο εκεί έξω που ερωτεύεται είναι δύσκολο να το κάνεις. Είτε είναι σκληρό είτε πραγματικά δίκαιο.

Καλώς ήρθες στο Kondo-ing. Όπως θα έχεις μαντέψει, πρόκειται για έναν όρο με έμπνευση από τη master της καθαριότητας και της τάξης, Marie Kondo. Αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με την εκπομπή της στο Netflix, θα ξέρεις ότι δίνει κουράγιο στους ανθρώπους να ξεφορτωθούν οτιδήποτε δεν τους δίνει ευτυχία. Αυτό το “φίλτρο” εκτός από τα πρακτικά ζητήματα, όπως αν χρειάζεσαι πραγματικά θήκη για το μήλο σου, μπορείς να το εφαρμόσεις και στην ερωτική σου ζωή.

Τι ακριβώς θέλει από σένα το Kondo-ing;

Άντρες/γυναίκες που: Ξοδεύουν το χρόνο σου, ήρθαν ξαφνικά και εξαφανίστηκαν ακόμα πιο ξαφνικά να φεύγουν από τη ζωή σου. Αφού οι τύποι δεν spark joy και το ξέρεις. Επίσης, το Kondo-ing θέλει να διώξεις και εκείνον τον τύπο που βγαίνετε ραντεβού εδώ και κανά εξάμηνο και τελικά μόλις χθες σε ενημέρωσε ότι το να κάνει σχέση δεν είναι στα πλάνα του.

ΟΚ, το να βγάζεις από τη ζωή σου τον οποιοδήποτε δε σου κάνει καλό, είναι καλή ιδέα. Αλλά αν το αγόρι με το οποίο βγαίνεις απλά δεν κάνει για σένα; Δηλαδή αν είναι αξιαγάπητος αλλά απλά λείπει το πάθος και τα πυροτεχνήματα; Τι κάνεις; Του κάνεις Kondo-ing ή τον κρατάς στη ζωή σου σαν φίλο; Δηλαδή, αλήθεια, του αξίζει Kondo-ing; Μάλλον όχι.


featured image: marieclaire.co.uk