koko-the-tailor gnorimia me to pio idiaitero brand-savoir ville (1)

Koko the Tailor. Κατά κόσμον Γιώργος Σοφοκλέους. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Λεμεσό με σπουδές Interior και courses φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη που τόσο αγαπάει. Ο Γιώργος από μικρός ότι ρούχο αγόραζε το διαφοροποιούσε, πότε το έσκιζε, πότε του πρόσθετε κάτι δικό του, όχι για να δείχνει διαφορετικός αλλά επειδή από τότε είχε τρέλα με ότι ρούχο έπαιρνε στα χέρια του.

2008 ξεκινάει λίγο διστακτικά την δική του σειρά ρούχων με brand Voodoo Design. Μικρό σιδερένιο κρεμμασταράκι και στυλ ιδιαίτερα, που ταυτίστηκαν πλέον με το όνομά του, τον απογείωσαν. 2015 πιο αποφασισμένος από ποτέ και με φουλ αυτοπεποίθηση για αυτό που κάνει, με ανανεωμένο πλέον brand Koko the tailor – est 1951 (εμπνευσμένο από τον αγαπημένο του παππού που ήταν κάποτε από τους καλύτερους ράφτες της Κύπρου), ντύνει σχεδόν όλους τους gentlemen της Κύπρου και όχι μόνο, αφού στο εξωτερικό το όνομα και τα exclusive σχέδια του δεν περνούν απαρατήρητα. Τον συνάντησα που λέτε, στο Vrontis Tattoo Shop, εκεί που του αρέσει να περνάει τον ελεύθερο του χρόνο, πότε χαλαρά με κουβεντούλα, πότε πάνω στην καρέκλα με το μαγικό χέρι του Ανδρέα Βροντή να του κάνει τατουάζ. Μαζί κατάφεραν να διακριθούν στο Ιnternational Τattoo Convention που έγινε πρόσφατα στη Λεμεσό, με θέσεις όπως best of Friday αλλά και best of the show. Ο Γιώργος λέει, πως περίμενε να διακριθούν γιατί το άξιζαν αλλά το βραβείο best of the show τους ξάφνιασε, ευχάριστα βέβαια, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Το τατουάζ που τους έκανε να διακριθούν στον διαγωνισμό ήταν το πρόσωπο του John Lennon στο αριστερό του πόδι που αν και πoτέ δεν γούσταρε την μουσική του όπως λέει, πάντα ταυτιζόταν με μερικές από τις απόψεις του για τη ζωή.

koko-the-tailor gnorimia me to pio idiaitero brand-savoir ville (3) Η αγάπη του για τα τατουάζ ξεκίνησε από μικρή ηλικία, το πρώτο του ήταν η λέξη Culture γραμμένη στο δεξί του πόδι. Αν και δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να τα μετρήσει στην ερώτηση πόσα τατουάζ έχει, ‘κάπου στα 36’, μου είπε. Τα τατουάζ για αυτόν είναι τρόπος έκφρασης, είναι ελευθερία. Δεν σταματάει αυτή η αγάπη και δεν πιστεύει να σταματήσει και ποτέ, όλο και κάτι άλλο ψαγμένο θα βρει να προσθέσει πάνω του αφού κανένα τατουάζ του του δεν είναι τυχαίο. Μια άλλη αδυναμία του είναι οι βέσπες. ‘Η βέσπα είναι σύμβολο της μόδας και πάντα θα είναι, είναι ο θρύλος του σκούτερ’. Ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα, το κατάφερε μόνος του, κι αυτό το λέω με σιγουριά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πρόσφατα ξεκίνησε η συνεργασία του με την πασίγνωστη εταιρία ρούχων G-Star Raw. G-Star Raw ft Κοko the Tailor. ‘Αυτή η πρόταση ήρθε αναπάντεχα, δεν το περίμενα αλλά με τιμάει και χαίρομαι που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν χώρο στην οικογένεια τους. Το ταξίδι στο Άμστερνταμ για να τους συναντήσω ήταν από τις πιο όμορφες εμπειρίες μου ’. Και τώρα που είπαμε Άμστερνταμ, ιδανικά θα μπορούσε να ζήσει εκεί για το υπόλοιπο της ζωής του. Έτσι, απλά, με ένα ποδήλατο, άντε και το longboard του. Ποτέ δεν του άρεσαν τα πολλά πολλά, για αυτό άλλωστε την βρίσκει να είναι αραγμένος πότε με φίλους πότε μόνος, στον καναπέ του σπιτιού του και το πικάπ να παίζει Nicolas Jaar. Και τώρα που είπαμε σπίτι, το σπίτι του Γιώργου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ‘ο παράδεισος ενός συλλέκτη παλιών αντικειμένων’. Παλιές ταξιδιωτικές βαλίτσες, κάμερες, μικρά παλιά αντικείμενα, είναι μερικά από αυτά που θα σε εντυπωσιάσουν εκεί.

koko-the-tailor gnorimia me to pio idiaitero brand-savoir ville (2) Όταν προσπάθησα να πάρω την κουβέντα μας λίγο πιο ειδικά, εκεί στην έννοια της αγάπης για αυτόν, με είδε με βλέμμα παράξενο και μου είπε να βάλω μια παύλα και να πάμε παρακάτω. – Γιώργο έβαλα. Τώρα μίλα μου για τους Κύπριους και το στυλ. ‘Αν και δεν έχουμε τις καλύτερες επιρροές στο θέμα μόδα και στυλ στην Κύπρο, ξέρεις υπάρχει ακόμη μια συντηρητικότητα και ο φόβος για το διαφορετικό, θεωρώ πως όσο περνάει ο καιρός όμως, τα πράγματα καλυτερεύουν και οι Κύπριοι τολμάνε περισσότερο’. Αν ο ουρανός δεν ήταν μπλε θα ήταν κίτρινος κι αν έπρεπε να επιλέξει ένα από τα μελλοντικά σχέδια του για να μου πει θα ήταν να έρθει μια στιγμή στη ζωή του που να μπορεί να μην δουλεύει και να απολαμβάνει μόνο ταξίδια. Τα Κoko Tailor exclusive σχέδια μπορείτε να τα βρείτε στα style bars Ermarolla, σε Λεμεσό και Λευκωσία και φυσικά στα καταστήματα G-Star Raw .

koko-the-tailor gnorimia me to pio idiaitero brand-savoir ville (4) Ευχαριστούμε το Vrontis Tattoo Shop και τον Ανδρέα Βροντή για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Στεφανία Παπαγιάννη

Follow koko on instagram account. Ermarolla style bars. Vrontis Tattoo Shop.