Αυθεντική Κυκλαδίτικη ομορφιά, διάφανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, λευκά πετρώματα και πολύχρωμα σοκάκια, συνθέτουν έναν πίνακα ζωγραφικής, που ακούει στο όνομα Κίμωλος.

Εκεί, η φαντασία σου οργιάζει, η φύση σε μαγεύει και οι όμορφες ακρογιαλιές σε γαληνεύουν. Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, μακριά από τη φασαρία, αλλά τόσο κοντά σε οτιδήποτε μπορεί να σε λυτρώσει, η Κίμωλος είναι ένα διαφορετικό νησί από τις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Ας ξεκινήσουμε την εξερεύνηση με τις στάσεις που πρέπει να κάνεις αν αποφασίσεις να επισκεφτείς αυτόν τον επίγειο παράδεισο, μόλις λίγα λεπτά από τη Μήλο.

Βόλτα στο Χωριό 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kimolos Island (@kimolosisland)

Μια βόλτα στο Χωριό, την πρωτεύουσα του νησιού, πρέπει να βρίσκεται πρώτη στη λίστα σου. Με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του και τα γραφικά σοκάκια, το Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ξαπλοβουνίου και θα σε γοητεύσει. Εκεί, θα μαγευτείς από την απλότητα και τη γραφικότητα του τόπου και θα παγιδευτείς σε έναν άλλον παραμυθένιο κόσμο.

Φυσικά, στο Χωριό, θα συναντήσεις και το Κάστρο της Κιμώλου. Πρόκειται για έναν οχυρωμένο οικισμό, ο οποίος σχηματίζεται από δύο ομόκεντρα συγκροτήματα κατοικιών, το Μέσα Κάστρο και το Έξω Κάστρο. Το Μέσα Κάστρο είναι σήμερα ερειπωμένο, ενώ το Έξω Κάστρο αποτελείται από μια σειρά σπιτιών, ο εξωτερικός τοίχος των οποίων αποτελούσε ταυτόχρονα και το εξωτερικό τείχος του κάστρου.

Βουτιά στις παραλίες 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kimolos Island (@kimolosisland)

Στην Κίμωλο σε περιμένουν τιρκουάζ νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές. Ανάμεσα στις πιο όμορφες παραλίες της νήσου βρίσκεται η παραλία Πράσα, η οποία από πολλούς θεωρείται  η πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού και η παραλία Μαυροσπήλια, όπου θα απολαύσεις ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Ακόμη, η παραλία Ελληνικά συγκαταλέγεται στις κορυφαίες παραλίες της Κιμώλου. Στην παραλία Ελληνικά, θα σου προτείναμε να πάρεις μαζί τη μάσκα σου, καθώς κάτω από τα καταγάλανα νερά κρύβεται η αρχαία πόλη του νησιού. Τέλος, οι Καράς, Ρέμα, Αλυκή και Μπονάτσα είναι ακόμη κάποιες από τις παραλίες που αξίζουν μια βουτιά!

Εκδρομή στην Πολύαιγο

Σε απόσταση αναπνοής σε περιμένει ένας ακόμη επίγειος παράδεισος. Η Πολύαιγος, θα σε μαγνητίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, χάρη στα γαλάζια, διάφανα νερά της, τους  ηφαιστειογενείς λόφους της, και τις σπηλιές της που θα σε προκαλέσουν για εξερεύνηση. Αυτός ο μαγικός τόπος θα χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη σου.

Πεζοπορία στο Σκιάδι 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greek Villages (@greekvillages)

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, θα συναντήσεις ένα τεράστιο πέτρινο μανιτάρι. Το Σκιάδι, όπως το αποκαλούν, είναι ένα σπάνιο μνημείο της φύσης, ένα μνημείο εντυπωσιακό τόσο για το μέγεθος όσο και για τη μορφή του. Σύμφωνα με το kimolos.gr, το Σκιάδι είναι ενταγμένο στον Άτλαντα των Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου, ενώ τη δημιουργία του οφείλει στα διαφορετικά πετρώματα που το αποτελούν και στους ισχυρούς ανέμους που το σμιλεύουν.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Kimolos (@visitkimolos)

Στην πρωτεύουσα του νησιού, θα συναντήσεις και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κιμώλου. Εκεί, θα ταξιδέψεις στο παρελθόν και θα ανακαλύψεις την ιστορία του τόπου, καθώς η μόνιμη έκθεσή του Μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Κιμώλου, αλλά και από παραδόσεις και περισυλλογές από διάφορες θέσεις του νησιού, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα.