Η απίστευτη ιστορία του Βασίλη Μιχόπουλου ξεκινάει σε μία πισίνα κολυμβητηρίου, περιέχει πολύ ραδιόφωνο, μουσική , δοκιμές σε δεκάδες χόμπυ και τελειώνει μέσα σε ένα ταξί κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Όλα αυτά δεν έχουν σημασία χωρίς το αποτέλεσμα μιας πορείας με πολλές ενασχολήσεις η οποία δεν είναι άλλη από τη ζωγραφική.

10578729_10204011180572604_1556798404_n

Ο Βασίλης έκανε χιλιόμετρα σε άλλες δουλειές μέχρι που κατάφερε αυτό που πολλοί εύχονται : αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το πάθος του. Ζωγραφίζει τα πάντα και μπορεί να φτιάξει απίστευτα πράγματα με τα χέρια του, από έπιπλα μέχρι φωτιστικά και από τοιχογραφίες μέχρι καπέλα, γι αυτό και οι πρώτες μου ερωτήσεις «Τι φτιάχνεις;» και «Τι θα ήθελες να φτιάξεις;» έχουν μια και μόνο απάντηση: «Τα πάντα!»

IMG_2068 IMG_2071

Τον ανακάλυψα το καλοκαίρι μέσω του Instagram και ενθουσιάστηκα με τα t-shirts που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι και για αυτό το λόγο μοναδικά. Παιδικά μπλουζάκια με τον μικρό πρίγκιπα, γυναικεία και αντρικά με απίστευτες λεπτομέρειες και αναπάντεχα θέματα, ήταν αρκετά για να επικοινωνήσω μαζί του και να τον γνωρίσω.

Επισκέφτηκα το εργαστήριό του, που λειτουργεί σαν καταφύγιο δημιουργικότητας, μια βροχερή μέρα που ξεκίνησε δύσκολα.

Βλέποντας την αισιοδοξία του και τις ευφάνταστες χειροποίητες δημιουργίες του, η μέρα έφτιαξε και η συζήτηση κύλησε κάπως έτσι.

Πώς να διαλέξω θέμα για την μπλούζα μου;

Σκεφτείτε το όπως ένα τατουάζ. Θέλετε να είναι όμορφο, να λέει κάτι για εσάς και την προσωπικότητά σας και πάνω από όλα να είναι μοναδικό. Η χαρά που νιώθω όταν κάποιος μου ζητάει μια ζωγραφιά απόλυτα προσωπική είναι τεράστια!

 Αν μπορούσες να φτιάξεις μια ζωγραφιά τόσο μεγάλη όσο χρειάζεται για να τη βλέπει όλη η Αθήνα τι θα απεικόνιζε;

 Αυτό που της λείπει! Πολύ πράσινο και καθαρός, γαλάζιος ουρανός!

 IMG_2089

 Τι θα ήθελες να φτιάξεις και με ποιόν σχεδιαστή ή οίκο θα ήθελες να μπορούσες να συνεργαστείς;

 Θα ήθελα να δοκιμάσω να ζωγραφίσω πάνω σε παπούτσια! Να συνεργαστώ με τον μυθικό Louboutin για παράδειγμα! Λατρεύω τη Γαλλία, έχω εκεί πολλούς φίλους , εμπνέομαι κάθε φορά που ταξιδεύω εκεί και θαυμάζω την μόδα που μπορούν και δημιουργούν οι γαλλικοί οίκοι.

 Τι φτιάχνεις για τον χειμώνα και πόσο πρέπει να περιμένουμε μέχρι να παραλάβουμε το δικό μας μοναδικό tshirt;

 Έχω ξεκινήσει την ζωγραφική πάνω σε φούτερ και ζακέτες φόρμας με συνεχώς καινούρια  σχέδια. Πειραματίζομαι σε πολλά υφάσματα και επιφάνειες. Η αναμονή εξαρτάται από την περίοδο και από την δυσκολία του σχεδίου! Το καλοκαίρι, μια μπλούζα μου πήρε πέντε μέρες για να ολοκληρωθεί! Αυτή που δοκίμασες σήμερα εσύ, με την πόλη τη νύχτα, ήθελε πάνω από δέκα ώρες δουλειά!

 Το savoirville.gr σου εξασφάλισε μια συνάντηση με τον Βασίλη και την δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου t-shirt μαζί του!

Δύο αναγνώστες λοιπόν, μετά από κλήρωση, και αφού έχετε κάνει like στη σελίδα του στο facebook  θα μπορέσετε να βρείτε μαζί αυτό το μοναδικό σχέδιο που σας εκφράζει και να το πάρετε στη ντουλάπα σας!

 Φωτογραφίες: Κατερίνα Τοσουνίδη