Η απόρριψη πονάει. Δεν έχει σημασία αν σε άφησε το αγόρι σου ή αν δεν πήρες εκείνη τη δουλειά που τόσο ήθελες. Από μικροί μάθαμε πως όταν μας απορρίπτουν, δεν είμαστε αρκετοί. Ε ναι λοιπόν, έφτασε επιτέλους η ώρα αυτό να αλλάξει. Υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι να δεις το “όχι” αρνητικά και ο άλλος είναι να το δεις σαν μια πόρτα για κάτι καινούργιο. Εμείς επιλέγουμε τον δεύτερο και είμαστε εδώ να σου εξηγήσουμετο γιατί.

 1. Μην το παίρνεις προσωπικά
Προφανώς και μια απόρριψη μοιάζει σαν το μεγαλύτερο προσωπικό πλήγμα, αλλά μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε εσένα, απλώς υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις από την απέναντι μεριά. Και αυτό είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.
2. Δοκίμασε οτιδήποτε σε χαλαρώνει Πάρε χρόνο με τον εαυτό σου. Κάνε μια μεγάλη βόλτα, πήγαινε 1 μέρα κάπου μόνη σου, κάνε γυμναστική. Ότι και αν σε ηρεμεί, οφείλεις να το κάνεις. Έτσι θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο για να σκεφτείς και να καταλάβεις τις πραγματικές αιτίες πίσω από την απόρριψη. Έτσι θα δεις σίγουρα τα πράγματα διαφορετικά. Και αρκετά πιο θετικά.
3. Επανεξέτασε τους στόχους σου
 Αυτό το “όχι” που σε πλήγωσε ίσως τελικά να είναι η ευκαιρία που τόσο καιρό ψάχνεις για μια μεγάλη αλλαγή. Μέσα από αυτό αντί να αισθανθείς κενή και “όχι” αρκετή, φρόντισε να δεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις από εσένα και από τους γύρω σου. Που ξέρεις; Μπορεί να καταλήξεις να ευγνωμονείς αυτόν που σε απέρριψε.
4. Αύξησε τις πιθανότητές σου
Αυτός ο κανόνας είναι ο πιο απλός από όλους. Όσο περισσότερο παίζεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις. Δεν είναι όσο όμορφο όσο ακούγεται; Θέλεις πραγματικά να βρεις δουλειά; Τότε μάλλον θα πρέπει να ψάξεις όλες τις αγγελίες. Θέλεις πραγματικά να πάρεις ένα ρόλο σε ένα θεατρικό έργο; Τότε αντί να πας σε 2 οντισιόν, πήγαινε σε 4. Η ζωή είναι δική σου και η απόρριψη το μόνο που πρέπει να καταφέρει είναι να σε κάνει χαρούμενη που κατάφερες να προσπαθήσεις.