Αναμφίβολα, το botox είναι από τις πιο ακουστές θεραπείες τα τελευταία χρόνια. Πέρα από το μεγάλο δίλημμα σχετικά με το αν το χρειαζόμαστε πραγματικά, ένα άλλο μεγάλο ερώτημα αφορά την κατάλληλη ηλικία για να το ξεκινήσει κανείς. Μάλιστα, το ζήτημα της ηλικίας είναι στο προσκήνιο τελευταία λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του baby botox.

Παρόλο που η καθεμιά μας έχει τη δική της άποψη περί του θέματος, είναι σημαντικό να έχεις μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση προτού αποφασίσεις αν θες να το δοκιμάσεις. Γι’ αυτό, παρουσιάζουμε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το baby botox.

Τι είναι το baby botox;

Το baby botox είναι σαν το μικρό αδελφάκι του botox. Ουσιαστικά, η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί μικρότερη δόση της θεραπείας, για ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα.

Παρόλο που έχουμε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον πανικό γύρω από το “παγωμένο πρόσωπο” που συνδέθηκε με το botox τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, πολλοί ανησυχούν μήπως η θεραπεία αλλοιώσει το πρόσωπο τους. Έτσι, το baby botox είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να δεις αν η θεραπεία σου ταιριάζει. Έπειτα, μπορείς να προχωρήσεις με την κανονική θεραπεία botox αν και όταν το επιθυμείς.

Πώς διαφέρει το baby botox από το botox;

Όπως μάλλον έχεις καταλάβει, όλα έχουν να κάνουν με τη δοσολογία. Το baby botox δεν διαφέρει από το κανονικό botox ως προς το τι χρησιμοποιείται, αλλά μόνο ως προς την ποσότητα.

Συγκεκριμένα, το botox λειτουργεί χαλαρώνοντας τους μύες που τραβούν το δέρμα και δημιουργούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Έτσι, χρησιμοποιείται για να αποτρέψει τις δυναμικές ρυτίδες από το να γίνουν στατικές. Κατά κάποιο τρόπο, αποκόβει, χημικά, την παροχή νεύρων στον μυ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, που συνήθως είναι 3-4 μήνες. Στη συνέχεια, καθώς αναγεννάται η νευρική σύνδεση των μυών, επανέρχεται η λειτουργία τους και αρχίζουν να κινούνται ξανά. Άρα, όταν μιλάμε για baby botox, μιλάμε για προληπτική χαλάρωση των μυών πριν από την εμφάνιση αυτών των ρυτίδων.

Ποιες περιοχές του προσώπου στοχεύουμε συνήθως με το baby botox;

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε τι είναι, το επόμενο ερώτημα είναι, ποιες περιοχές στοχεύουμε συνήθως με αυτή τη θεραπεία;

Το baby botox χρησιμοποιείται συνήθως στις οριζόντιες γραμμές του μετώπου, στις ρυτίδες του κατσουφιάσματος και στην άκρη των φρυδιών. Επίσης, χρησιμοποιείται σε περιοχές όπου οι ασθενείς επιθυμούν ένα διακριτικό και φυσικό αποτέλεσμα και όπου οι μικρότερες δόσεις μπορούν να επιτύχουν τους αισθητικούς στόχους των ασθενών.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για το baby botox;

Συνήθως, από τα 25 και μετά μπορούμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το botox. Με άλλα λόγια, δηλαδή, πριν αρχίσουν να χαράσσονται οι ρυτίδες. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει μια κατάλληλη ηλικία. Αντίθετα, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τον τύπο δέρματος, το βαθμό έκθεσης στον ήλιο και τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Παράλληλα, πολλοί δερματολόγοι τονίζουν τη σημασία της θεραπείας ως προληπτικό μέτρο. Με τον τρόπο αυτό, οι ρυτίδες δε θα προλάβουν να χαραχτούν βαθιά στο δέρμα, κάνοντας τη λείανση τους πιο εύκολη.

Εν κατακλείδι, το baby botox έχει διάφορα οφέλη για την πρόληψη της εμφάνισης ρυτίδων στο πρόσωπο. Εάν, λοιπόν, θα ήθελες να το δοκιμάσεις, κλείσε ένα ραντεβού με τη δερματολόγο σου για να σε συμβουλεύσει αναλόγως.

Mε πληροφορίες από το elle.com.au.