Δε μπορεί να μην έχεις ακούσει (για) αυτό το κορίτσι. Η φωνή της είναι βγαλμένη από παλιό βινύλιο, ιδανικό soul γρέζι, παρουσία εντυπωσιακή και άνεση τέτοια που νομίζεις ότι η σκηνή φτιάχτηκε για εκείνη! Έχει παίξει στα μεγαλύτερα μιούζικαλ της Αθήνας, έχει κυκλοφορήσει το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Dont walk away και τώρα ετοιμάζει το δεύτερο. 

Σύστησε μας την Idra Kayne. 

Είμαι τραγουδίστρια, χαρούμενο κορίτσι, διδάσκω μουσική και αγαπώ αυτο που κάνω. Το ονομά μου είναι ουγκαντέζικο καθώς ο πατέρας μου είναι από την Ουγκάντα. H μητέρα μου Ελληνίδα. Δε μου αρέσουν ιδιαίτερα οι ταμπέλες, συν του ότι η μουσική μου δεν είναι ιδιαίτερα συγκεκριμένη. Είναι κάτω από την ομπρέλα της pop, soul, funk, όλα αυτά μαζί. Δοκιμάζω πολλά, πειραματίζομαι. Τώρα διδάσκω στο Ωδείο σε μαθητές από 10 έως 47 ετών. Μ’ αρέσει γιατί βλέπω ότι από τον πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, όλοι έχουν την ίδια ψυχολογία όταν μαθαίνουν ένα τραγούδι. Το ίδιο άγχος, την ίδια ανασφάλεια. Είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία το μάθημα για μένα. Παράλληλα, ετοιμάζω το δεύτερο άλμπουμ μου. 

IMG_3138 (Custom)

Τι γνώμη έχεις για το μιούζικαλ στην Ελλάδα;

Θα μου άρεσε να βλέπω περισσότερες ανακοινώσεις για ανοιχτές οντισιόν, να μπορεί να πηγαίνει όποιος ενδιαφέρεται. Να ήταν λίγο πιο ανοιχτό, να δίνονταν ευκαιρίες σε περισσότερο κόσμο. Έχουμε αυτή την προσκόλληση στο ότι θα πρέπει να βάλουμε ένα όνομα μεγάλο να παίζει για να φέρει θεατές, άσχετα αν δε μπορεί να κάνει πράγματα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η πρώτη οντισιόν που πήγα ήταν για το Rent, στο οποίο συμμετείχα. Με την ίδια σκηνοθέτιδα, μετά, έγινε το Fame, που μου πρότειναν το ρόλο. Ακολούθησε το Annie. Η πρώτη οντισιόν που πήγα μετά από αυτά ήταν για το Priscilla.

IMG_3209 (Custom)

IMG_3152 (Custom)

IMG_3250 (Custom)Τι να περιμένουμε από το δεύτερο άλμπουμ σου; 

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα όλα τα κομμάτια, είναι σε αρχικό στάδιο ακόμα. Για 4 είμαι σίγουρη, θέλω άλλα 6. Θα έχει σίγουρα μια μπαλάντα. Θα έχει και συνεργασίες με άτομα που ήθελα πάντα να δουλέψω και είναι πιο πολύ κοντά στην Idra. Στον προηγούμενο δίσκο δεν είχα γράψει κομμάτια, κάποιους στίχους μόνο. Τώρα το ψάχνω και μουσικά.

”Για μένα η μουσική παρόλο που είναι η δουλειά μου με πολλά εισαγωγικά, είναι και το φάρμακο μου, η ψυχαγωγία μου. Να σε ξελαφρώνει, να δραπετεύσεις για κάποια λεπτά, να ξεχνιέσαι, να χάνεσαι.”

Το πιο τρελό σου όνειρο όσον αφορά στη μουσική;

Μιλάμε τώρα για τρέλες έτσι; (γέλια) Λοιπόν, να κερδίσω grammy, να κάνω περιοδεία σε όλο τον κόσμο, αεροπλάνα, ξενοδοχεία, να ταξιδέψω δουλεύοντας. Θα μου άρεσε να έχω όποιον παραγωγό θέλω επίσης. Α, και μια συναυλία στο Wembley.  Αυτά είναι τα τρελά όνειρα, δε νομίζω ότι σκέφτομαι υπερβολές (γέλια).

IMG_3167 (Custom)

Κάτι που θες να μας πεις εσύ;

Τα σκυλιά μου ζευγάρωσαν, έχω ένα κουταβάκι, τον λένε Ματιάμπα είναι κατάμαυρο, χνουδωτό, γλυκό, το χαρίζω σε όποιον το θέλει (γέλια).

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου