Έχεις κολλήσει στις ίδιες ιδέες. Έβγαλες φωτογραφία στο ΚΠΣΝ, έβγαλες και τα πατουσάκια δίπλα στο καρπούζι, φωτογραφήθηκες με το κοκτέιλ και έφτιαξες και ωραία concept με βασικό υλικό μια γλάστρα με aloe vera. Ζηλεύεις τους λογαριασμούς στο instagram που δείχνουν δημιουργικά projects, γεμάτα φαντασία και τέχνη.

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες που θα σε πείσουν ότι η έμπνευση βρίσκεται στα πιο απρόσμενα μέρη, σε υλικά που δεν φανταζόσουν και σε καλλιτέχνες που δεν θα συνδύαζες ποτέ με το instagram σου.

Photo Inception

photo-within-a-photo Η ιδέα είναι κλεμμένη από το κεντρικό νόημα της ταινίας Incpetion. Βγάζεις μια φωτογραφία μέσα σε μία άλλη φωτογραφία. Μπορείς να το δοκιμάσεις με παλιά φωτογραφία, με polaroid ή με την εικόνα από ένα fashion editorial. Aν θες να το κάνεις ακόμα πιο περίπλοκο μπορείς να τραβήξεις μια φωτογραφία, να την τυπώσεις και την ίδια μέρα με το ίδιο outfit, στο ίδιο concept και σημείο να τραβήξεις άλλη μια (βλ. δεύτερη εικόνα)

Vintage Party

photoshoot-ideas-vintage-dance-party Δεν έχεις παρά μόνο να ψάξεις το άλμπουμ των γονιών και των θείων σου. Θα πάρεις αρκετή έμπνευση για το styling, το concept, το στήσιμο, τη διακόσμηση. Τα props που θα χρειαστείς μπορεί να σε δυσκολέψουν αλλά μπορεί να αρκεί η ίδια βόλτα στο πατρικό σου. Με την ευκαιρία της φωτογράφισης οργάνωσε ένα δικό σου πάρτι και απόλαυσε το.

Συνθέσεις

photoshoot-ideas-sequence Φτιάξε μια δική σου ιστορία μέσα από φωτογραφίες. Μπορεί να είναι κομμάτια από την ίδια φωτογραφία ή φωτογραφίες με κοινή αισθητική. Το μυστικό εδώ είναι να κρατήσεις την αισθητική κοινή σε όλα τα κομμάτια.

Ο Hemingway

hemingway Μια από τις πιο ωραίες ιδέες για έμπνευση θα τις πάρεις από τον αγαπημένο Ernest. Ο καλλιτέχνης που αγαπούσε το γράψιμο, το ψάρεμα και το whiskey μπορεί να μας δώσει πολύ τροφή για δημιουργία. Ασπρόμαυρο αποτέλεσμα με λευκά λινά πουκάμισα, γυαλιά μυωπίας, σημειώσεις, στυλό. Τον ξιφία μπορείς να τον αφήσεις απ΄έξω.

Φωτογραφία με ζωγραφική

photoshoot-ideas-paint Δύο αγαπημένες τέχνες μαζί μπορούν να σου δώσουν άπειρες ιδέες εφαρμογής. Ζωγράφισε πάνω σε μια φωτογραφία και βγάλε την φωτογραφία. Οι insta followers σου θα το εκτιμήσουν πολύ.

Τέχνη με υλικά που κανείς δεν περιμένει

photoshoot-ideas-objects Εκτύπωσε τις φωτογραφίες σου και αναζήτησε γύρω σου υλικά που κανείς δεν περιμένει να συνδυαστούν με τέχνη. Το μυστικό είναι να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να μη φοβηθείς τους πειραματισμούς.

Φυτά

photoshoot-ideas-plants Παραπάνω θα δεις τρία αγαπημένα παραδείγματα. Εκμεταλλεύσου τη δημιουργικότητα που μπορεί να σου δώσει ένας φίκος και κάνε τέχνη. Βρες ένα μεγάλο φυτό ή δέντρο και κάνε το μοντέλο σου. Όσο πιο παράδοξη η φωτογραφία, τόσο πιο ενδιαφέρον. Δε συμφωνείς και εσύ;

Κράτησε το φυσικό

photoshoot-ideas-prettyugly Μη βάζεις μακιγιάζ, μη βγάζεις τα γυαλιά σου, κράτα τις φακίδες σου, άσε κάτω, αχτένιστα τα μαλλιά σου. Μη σε νοιάζει αν φουσκώνει λίγο η κοιλιά σου, μη διορθώνεις την τούφα που πετάει. Η τέχνη θέλει ρεαλισμό απλά μένει να μάθεις να μη σε νοιάζει τόσο η τέλεια εικόνα.

Collage

collage Εδώ μιλάμε για την απόλυτη δημιουργικότητα και φαντασία. Κόβεις, ράβεις και ενώνεις. Χρειάζεσαι γνήσιες φωτογραφίες και αποκόμματα περιοδικών. Φωτογράφισε το αποτέλεσμα. Ποτέ, κανένα post σου δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο.

photo collage credit: lonewolfmag.com