Το χαρτί μου γράφει γυμναστική. Δεν ήταν καλή μέθοδος η απλή αναφορά των λέξεων. Τι να κάνω; Να δω βιντεάκια γυμναστικής στο youtube; Nα διαβάσω για διάφορα είδη, γιόγκα, πιλάτες, αεροβική και κάποια άγνωστα μα υπαρκτά; Ή να κάνω; Ξέρω αλλά δεν θέλω. Με βοηθάει η λίστα, έχω κάτι να ακολουθήσω, δεν είμαι παραδομένη όπως στην αρχή. Οι φίλοι μου αντίθετα κλείνοντας τις δυο βδομάδες χάνουν τη διάθεσή τους.

Η Άννα δημιούργησε λογαριασμό στο νέτφλιξ χθες και είναι ενθουσιασμένη με ΄τα φιλαράκια΄ που έχουν δέκα σεζόν.

Την καθησύχασα λέγοντας της πως υπάρχει το ΄Grey’s Anatomy΄ με δεκάεξι κύκλους και επεισόδια μιας ώρας. Δεν θέλει να βλέπει ειδήσεις, είναι φοβερά αγχωμένη με την δουλειά που δεν έχει, καθάρισε το σπίτι της λες και θα ερχόταν η μάνα της για επιθεώρηση και τώρα πια δεν την χωράνε οι τοίχοι. Τηλεφώνησε τρεις φορές από το πρωί, την πρώτη ρώτησε αν έγινε το ψωμί. Τη δεύτερη ήθελε να μοιραστεί μαζί μου πως διασκεδάζει με τη σειρά που παρακολουθεί και να μου πει ότι ταυτίζεται με την Μόνικα. Την τρίτη με ρωτάει αν πιστεύω πως η ζωή μας θα ξαναγίνει όπως πριν. Με την Άννα μεγαλώσαμε μαζί…θέλω να πω ότι δεν μπορώ να της κρυφτώ εύκολα.

«Όχι…»

«Δηλαδή; Δεν θα βγούμε ποτέ;»

«Θα βγούμε… θα αργήσουμε αλλά θα βγούμε, αυτό είναι σίγουρο.»

«Τότε; Γιατί λες όχι;»

«Γιατί, βρε , Άννα δε πρόκειται να συνεχιστεί η ζωή από το σημείο που την αφήσαμε. Θα προχωρήσει από ένα καινούριο, καλύτερο. Θα εκτιμήσουμε τη ζωή, θα απολαύσουμε ξανά, δεν θα σκορπίζουμε τον χρόνο μας γιατί βλέπεις πως αξίζει, θα κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, που μας λείψανε, θα αφήσουμε την γκρίνια έξω απ’ τις δουλειές μας. Μη! Μη μιλήσεις, σίγουρα θα βρεις δουλειά! Δεν λέω πως η ανθρωπότητα χρειαζόταν αυτό για να βρει τις ισορροπίες της, σου λέω πως κάθε κρίση αλλάζει τα πράγματα κι αλλαγή είναι κάτι.»

«Έτσι όπως τα λες, να δεις που θα βρούμε και γκόμενο!»

Γελάμε πολύ, το γέλιο μας είναι νευρικό, κρατιόμαστε για να μη ξεσπάσουμε σε κλάματα.

Μου ζητάει απότομα να αλλάξω θέμα, συζητάμε για γυμναστική. Δεσμεύεται να κάνει μαζί μου κάθε πρωί, μετά τον καφέ μας. Η ζωή μας είναι ήδη αλλιώς.