Νέα Σελήνη εισέρχεται στον Υδροχόο στις 21 Ιανουαρίου και, όπως κάθε νέα σελήνη, έτσι και αυτή συμβολίζει μια νέα αρχή. Έχε τα μάτια σου ανοιχτά για νέες ευκαιρίες που τυχόν θα προκύψουν. Μην ξεχνάς, άλλωστε, ότι αυτή η Σελήνη έρχεται αμέσως μετά το τέλος του ανάδρομου Ερμή, γι’ αυτό και είναι η ιδανική στιγμή για να συμμετέχεις σε νέα, συναρπαστικά projects, να εκφράσεις τις ιδέες σου και να αγκαλιάσεις την μοναδικότητά σου.

Κάθε νέα Σελήνη σχετίζεται, επίσης, με τις προθέσεις. Η συγκεκριμένη Σελήνη βρίσκεται στον προοδευτικό Υδροχόο, επομένως είναι εδώ για να βοηθήσει στην εξάλειψη των περιορισμών που επιβάλλεις στον ίδιο σου τον εαυτό.

Σε καλεί, παράλληλα να δείξεις προνοητικότητα απέναντι στα πάθη σου, αλλά και να επαναστατείς ενάντια στις παραδοσιακές προσεγγίσεις, που μπορεί να είναι ξεπερασμένες. Το πνευματικό ζώδιο του αέρα σου διδάσκει την ομαδική εργασία, τη συναδελφικότητα και τον ανθρωπισμό. Η σύνδεση με άλλους και η προβολή της ευρύτερης εικόνας είναι βασικά θέματα σε αυτή τη νέα σελήνη.

«Ο Υδροχόος είναι ένα σταθερό ζώδιο του αέρα, επομένως αυτή την περίοδο αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα επικοινωνίας, σύνδεσης, ανθρωπισμού, προηγμένης τεχνολογίας και γρήγορες αλλαγές», λέει στο POPSUGAR η αστρολόγος Tamerri Ater. «Η σταθερή φύση του Υδροχόου θα βοηθήσει πολλούς να πραγματοποιήσουν ιδέες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ζωής τους τα επόμενα χρόνια».

Φωτεινές και καινοτόμες ιδέες είναι ώριμες αυτή τη στιγμή, ειδικά με τον Ερμή στον Αιγόκερω. Δώσε μια ευκαιρία στις αντισυμβατικές ιδέες σου. Η Αφροδίτη και ο Κρόνος συναντώνται επίσης στον Υδροχόο, κάτι που, σύμφωνα με την Ater, «φέρνει τη δυνατότητα μακροημέρευσης στις σχέσεις και τα οικονομικά εγχειρήματα». Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για παύση, προβληματισμό και σχεδιασμό ενός λαμπρού μέλλοντος. «Βρες ποιοι είναι οι στόχοι σου και ξεκίνα να τους πραγματοποιείς», συμβουλεύει η Ater.

Μεταξύ 21 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, ο ήλιος εισχωρεί στον οραματιστή Υδροχόο, μετά το ταξίδι του στον εργατικό Αιγόκερω. Ως σταθερό ζώδιο του αέρα, ο Υδροχόος είναι ελεύθερο πνεύμα, επιμελής και επαναστατικός, χάρη στον πλανήτη κυβερνήτη του, τον Ουρανό. Επομένως, αν πιάνεις τον εαυτό σου να παραβιάζει λίγο τους κανόνες, πιθανότατα οφείλεται στην εποχή του Υδροχόου.

Η πρώτη νέα σελήνη του 2023 στον προνοητικό Υδροχόο μας εμπνέει να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί, να πάρουμε ρίσκα και να αμφισβητήσουμε το status quo. Μας υπενθυμίζει, επίσης, να αγκαλιάσουμε την ατομικότητά μας, είναι αυτή που μας κάνει μοναδικούς. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να πειραματιστείς με την εμφάνισή σου, να επεκτείνεις το κοινωνικό σου δίκτυο, αλλά και να μάθεις μια νέα δεξιότητα.

Πνευματικά, η σελήνη της 21ης Ιανουαρίου είναι μια στιγμή να κάνεις ένα βήμα πίσω και να εξετάσεις το φάσμα των δυνατοτήτων σου. Ο αυτοστοχασμός είναι το κλειδί αυτή την περίοδο.

Τι σου επιφυλάσσει η ιδιόμορφη και νευρική ενέργεια της νέας σελήνης; Πώς μπορείς να αξιοποιήσεις την επαναστατική ενέργεια του Υδροχόου; Η Ater αποκαλύπτει πώς θα επηρεαστεί κάθε ζώδιο:

Κριός

Η πρώτη νέα σελήνη του χρόνου φέρνει αφθονία στον κοινωνικό σου κύκλο. Είναι μια καλή στιγμή για να εξερευνήσεις την άγρια φύση, να δοκιμάσεις ένα extreme sport ή να βρεθείς σε ένα εντελώς νέο μέρος – ταιριάζει, άλλωστε, με την τολμηρή ψυχή σου. Διευρύνοντας τον κύκλο των φίλων σου, να θυμάσαι ότι η ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας. «Οι νέες σχέσεις που κάνεις τώρα μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καριέρα σου», εξηγεί η Ater. «Η γνωριμία με έναν νέο γείτονα ή φίλο ενός μέλους της οικογένειας θα μπορούσε να είναι μια μεταμφιεσμένη ευλογία».

Ταύρος

Καλό θα είναι, Ταύρε, να ετοιμαστείς για σοβαρή δουλειά, καθώς η νέα σελήνη ρίχνει τα φώτα στη κοινωνική σου ζωή και σου ζητά να βγεις έξω από τα καθιερωμένα σε ό,τι αφορά στην καριέρα, αλλά και την ψυχή σου. Η φήμη σου είναι στα καλύτερά της αυτή την περίοδο και είναι στο χέρι σου να το εκμεταλλευτείς. «Μπορεί κυριολεκτικά να βρίσκεσαι στα πρόθυρα μιας αλλαγής καριέρας ή να σκέφτεσαι τι αλλαγές πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου», εξηγεί ο Ater.

Δίδυμοι

Η υποστηρικτική νέα σελήνη στο συντροφικό ζώδιο του Υδροχόου εμπνέει τον ταξιδιώτη μέσα σου. Καθώς διευρύνεις τις γνώσεις σου, μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι ίσως είναι καιρός να αλλάξεις την οπτική σου σε μια κατάσταση, στην οποία έχεις «κολλήσει» τον τελευταίο καιρό. «Αν σκέφτεσαι να ταξιδέψεις, τώρα είναι μια καλή στιγμή να το κάνεις», λέει η Ater. «Ένας ξένος που θα γνωρίσεις αυτό το διάστημα μπορεί να γίνει ένας από τους πιο στενούς σου φίλους».

Καρκίνος

Γυρίζεις νέα σελίδα, Καρκίνε; Αυτή η νέα σελήνη μπορεί να είναι συντριπτική για σένα, καθώς προσκαλεί νέες ευκαιρίες, που θα αντικαταστήσουν πράγματα, τα οποία δεν ξέρεις ακόμη αν θέλεις να αποχωριστείς. Εστίασε στον εαυτό και τις ανάγκες σου. Αυτή η νέα σελήνη σου υπενθυμίζει να μην αναλάβεις την ευθύνη για κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό σου. «Είναι μια καλή στιγμή να εμβαθύνεις σε ένα μεταφυσικό θέμα», λέει η Ater. «Μπορείς, επίσης, να βελτιώσεις τη σεξουαλική σου ζωή και τις οικονομικές συνεργασίες».

Λέων

Οι προσωπικές σου σχέσεις είναι στο επίκεντρο της νέας σελήνης. Μπορεί να συναντήσεις ένα ιδιαίτερο άτομο ή να εργαστείς για τη βελτίωση της σχέσης σου με ένα υπάρχον. Από την άλλη, ο επαναστάτης Υδροχόος σε κάνει να αμφισβητήσεις τις σχέσεις σου. Ό,τι κι αν συμβεί, θα έχει να κάνει με την πρόοδο. Αν σε ενδιαφέρει κάποιο άτομο ερωτικά, αυτή είναι η στιγμή για να εκδηλώσεις τις προθέσεις σου. «Ξεκαθάρισε τι ψάχνεις και ανάλαβε δράση. Κάτι ωραίο περιμένει τους Λέοντες, που αναμένεται να ενθουσιαστούν. Οι δεσμευμένοι δεν εξαιρούνται από αυτό», λέει η Ater.

Παρθένος

Το έντονο πνεύμα και η προσοχή σου στη λεπτομέρεια είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια αυτής της νέας σελήνης, Παρθένε. Μπορεί να χρειαστεί να εντείνεις τις οργανωτικές σου ικανότητες, ενώ είναι επίσης μια καλή στιγμή να καταστήσεις πιο συγκεκριμένους του στόχους σου για τη χρονιά, ξεκινώντας μια καθημερινή προσπάθεια για να τους κατακτήσεις. «Θα έρθεις σε επαφή με καινοτόμες τεχνικές, που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο», εξηγεί η Ater.

Ζυγός

Αξιοποίησε το αβίαστα δημιουργικό σου πνεύμα κατά τη διάρκεια αυτής της αισιόδοξης νέας Σελήνης, που ενδέχεται να σου δώσει τη δυνατότητα να ξεκινήσεις νέα δημιουργικά έργα. Αναζήτησε την απαραίτητη έμπνευση στο παιδί που κρύβεις μέσα σου. Η νέα Σελήνη θα φέρει επίσης προοπτικές για νέες γνωριμίες. Σύμφωνα με την Ater, είτε προγραμματίσεις ένα ραντεβού είτε μια βραδιά αυτοφροντίδας, «είναι μια εξαιρετική στιγμή να εστιάσεις στον ρομαντισμό, χαρίζοντας στον εαυτό σου μερικές στιγμές πολυτέλειας».

Σκορπιός

Η αίσθηση που έχεις για το σπίτι και την οικογένεια αλλάζει, Σκορπιέ. Η ενέργεια του Υδροχόου σε αναγκάζει να αμφισβητήσεις κάποιες από τις ευθύνες που έχεις στο σπίτι ή ακόμα και τον ρόλο σου στην οικογένεια ή τη ζωή σου. Ο καθορισμός νέων ορίων και η ανανέωση του χώρου σου μπορεί να φέρει ένα γόνιμο ξεκίνημα για σένα στη νέα σελήνη. «Για κάποιους, είναι μια εξαιρετική στιγμή να ανακαινίσουν το χώρο τους ή να κάνουν κάποιες πολυαναμενόμενες αλλαγές», λέει η Ater. «Η χρηματοδότηση των αλλαγών μπορεί να προέλθει από κάτι απρόσμενο».

Τοξότης

Η νέα σελήνη στον ανθρωπιστικό Υδροχόο ενδέχεται να σου δημιουργήσει ανησυχία. Εάν αναζητάς απαντήσεις σε μια περίπλοκη κατάσταση, ίσως σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις το τοπίο. Μπες στη διαδικασία να αναρωτηθείς εάν οι τρέχουσες θέσεις σου σε εξυπηρετούν ή εάν πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα. «Μερικοί μπορεί να αποφασίσετε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να αποκτήσετε ένα νέο σύνολο δεξιοτήτων», εξηγεί η Ater. «Βεβαιωθείτε ότι είναι κάτι δημιουργικό, που θα σας προσφέρει χαρά».

Αιγόκερως

Τα χρήματα είναι στο μυαλό σου σε αυτή τη νέα σελήνη, Αιγόκερε. Είναι κατάλληλη περίοδος να «φυτέψεις» οικονομικούς σπόρους. «Η διανοητική σου διαύγεια είναι υψηλή και οι δημιουργικές ιδέες για το πώς να βγάλεις χρήματα ρέουν ευκολότερα», λέει η Ater. Από την άλλη, μπορεί να επανεξετάσεις τις προσωπικές σου αξίες. Σκέψου τι έχει πραγματικά σημασία για σένα.

Υδροχόος

Ώρα να αγκαλιάσεις τον εκκεντρικό εαυτό σου, Υδροχόε. Αυτή η Σελήνη σου εξασφαλίζει αυθεντικότητα και ευθυγραμμίζεσαι με αυτό που θέλεις να είσαι. Αφιέρωσε χρόνο στη φροντίδα του εαυτού σου. Η Ater λέει ότι μια ολική μεταμόρφωση είναι στον ορίζοντα, οπότε μην φοβάσαι να πειραματιστείς με πράγματα που μπορεί να νιώθεις ότι είναι περίεργα. «Μια νέα εμφάνιση, μια αλλαγή στην προσωπικότητά σου ή και τα δύο μπορεί να πλησιάζουν. Ήρθε η ώρα να ανέβεις επίπεδο», λέει ηAter.

Ιχθείς

Για σένα, η νέα Σελήνη είναι ιδανική για χειμερία νάρκη, Ιχθύ. Είναι μια δυνατή στιγμή για να εστιάσεις στην πνευματική σου ευεξία και να ενσωματώσεις νέες τελετουργίες στη ζωή σου. Επικεντρώσου στο παρόν και απόφυγε τις υπερβολικές σκέψεις. Είναι η στιγμή να προσγειωθείς. «Αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο για να καθαρίσεις τη σωματική και συναισθηματική ακαταστασία σου», λέει η Ater. «Μέχρι τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει μεγαλύτερη διαύγεια και ηρεμία».