Η έρευνα αναρωτήθηκε: Αξίζει να ασχοληθείς με το αγόρι-ξυλοκόπο;

Και τελικά δυστυχώς για τους hipster-haters σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες βρίσκουν τους γενειοφόρους άντρες ιδανικούς για συντρόφους. Η έρευνα χρησιμοποίησε γραφικά με διαφορετικά επίπεδα γενιών, από εντελώς ξυρισμένα πρόσωπα και εκείνα των τριών ημερών μέχρι μακριά γενειάδα. Όλο αυτό συμπληρώθηκε από εναλλαγές φρυδιών, πιο έντονα ζυγωματικά και γωνίες στο πρόσωπο.

Το ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα ήταν ότι οι γυναίκες διαλέγουν τα αρρενωπά χαρακτηριστικά για τους μακροχρόνιους συντρόφους τους και τους άντρες με στοιχεία όπως καθόλου γένια, πολύ κοντοκουρεμένα μαλλιά ή μαλακές γραμμές στο πρόσωπο ως περιστασιακές σχέσεις.

Αυτές οι επιλογές των γυναικών κατά την διάρκεια των χρόνων διαμόρφωσαν τελικά και τις επιλογές των αντρών στη φροντίδα τους της γενειάδας και των μαλλιών τους” έγραψε ο συντάκτης της έρευνας Journal of Evolutionary Biology.

Στο τελικό σχόλιο της έρευνας οι ειδικοί αποφάσισαν πως οι φέροντες γένια είναι σαφώς πιο ελκυστικοί, δημιουργώντας συναισθηματική ασφάλεια στις συνοδούς τους, εκείνες τους βλέπουν ως πατέρα των παιδιών τους και έτσι όλο και περισσότεροι άντρες αφήνουν τα γένια τους με σκοπό την ανεύρεση συντρόφου.