Είναι γεγονός πλέον ότι η τζιν φούστα έχει επιστρέψει και έχει κατακτήσει κάθε νέο celebrity και fashionista! Σε pencil, midi, στις αποχρώσεις του light denim, stone-washed denim αλλά και σε αποχρώσεις του μαύρου-γκρίζου για πιο rock-dark outfits, τη βλέπουμε ορατά εξελιγμένη σε casual αλλά και formal εμφανίσεις.

Με την δεκαετία του 2000 η επιρροή της αλλά και το ύφος της εξελίχθηκε αφήνοντας βέβαια το στίγμα της με εμφανίσεις επωνύμων να ξεπερνούν κάθε όριο στο χώρο της μόδας. Η πρωταρχική, ωστόσο, εμφάνιση του υφάσματος τζιν (1850) έγινε από τον Λιβάι Στρος στη Νέα Υόρκη, ως ένα κατασκευαστικά ανθεκτικό υλικό, το καραβόπανο. Έτσι η εμφάνιση των jeans παντελονιών δεν άργησε να έρθει, κερδίζοντας με την ανθεκτικότητά τους αλλά και με την παρέμβαση, στη συνεχεία, σε βαμβακερή σύνθεση τζιν, με την ονομασία Denim.

Τη δεκαετία του ’50 αλλά και στο Woodstock του 1969 η μαζική εξάπλωσή του έφερε επανάσταση κάνοντάς το ένα από τα βασικότερα κομμάτια της γυναικείας και ανδρικής γκαρνταρόμπας. Παρόλα αυτά το Denim δεν έμεινε στάσιμο και η εξέλιξή του σε φούστες, τοπ, παλτό, φορέματα κ.α συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%cf%84%ce%b175

Η μίνι, ωστόσο, εκδοχή της φούστας γεννήθηκε το 1964 από τη Μαίρη Κουάντ αλλά και από τους Αντρέ Κουρέζ & Τζον Μπέιτς ταράζοντας και επιβάλλοντας των κόσμο της μόδας. Η πρακτικότητα ήταν ο κύριος στόχος της γέννησής της στα 70’s και 80’s και η επιστροφή της ήταν δυναμική κατακτώντας όλο και περισσότερους θαυμαστές.

Σήμερα με την επιρροή του street style, τα outfit γίνονται πιο αυθόρμητα και επιμελώς ατημέλητα επισκιάζοντας κάθε τι στημένο και μαγνητίζοντας κάθε νέο fashionlover!

%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%cf%86%ce%b1%cf%84%ce%b177

Μην διστάσετε, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, τόσο με πουκάμισα, πουλόβερ, t-shits αλλά και με αντίστοιχα demin κομμάτια που κλέβουν κάθε ματιά!