Ο πατέρας είναι έμπνευση. Είναι η αρχή για τις περισσότερες πεποιθήσεις που θα ακολουθείς στη ζωή σου. Για τη σχέση σου με τα χρήματα, με την αξιοπρέπεια και το ήθος. Είναι η βάση για τις πρώτες δυσκολίες, και για τις δυσκολίες όλης σου της ζωής, ακόμα και όταν δεν είναι πια εδώ. Για τη δύναμη που θα ψάχνεις όταν θες ένα δυνατό πρότυπο.

Εφόσον λοιπόν εσύ είσαι η κόρη ξέρεις μάλλον ότι τα χαρακτηριστικά του θα τα αναζητήσεις στους άντρες και η σχέση που έχει με την μητέρα σου είναι αυτή που θα ψάχνεις να χτίσεις και εσύ. Αν ο πατέρας σου σε αφήνει να βλέπεις όταν μαστορεύει τότε όταν μείνεις σε δικό σου σπίτι πιθανόν να έχεις το δικό σου κασελάκι με σφυρί και κατσαβίδια. Είναι ο άνθρωπος που πιστεύεις ό,τι και αν σου πει. Είναι εκείνος που μάλλον στερήθηκε περισσότερα από όσα φαντάζεσαι για να μεγαλώσεις εσύ καλά.

Αν ο πατέρας σου πει “δεν είσαι πλούσιος όταν έχεις λεφτά, αλλά όταν δίνεις λεφτά” τότε έτσι θα είναι. 

Αν ο πατέρας σου πει “θα είμαι εδώ όποτε με χρειάζεσαι” τότε έτσι θα είναι.

Αν ο πατέρας σου πει “να κοιμάσαι με καθαρή συνείδηση κάθε βράδυ, αυτό είναι ευτυχία” τότε έτσι θα είναι.

Αν ο πατέρας σου πει “να δίνεις το μισό σου κουλούρι στον διπλανό σου που δεν έχει λεφτά για κουλούρι” τότε έτσι θα είναι.

Αν ο πατέρας σου πει “να σέβεσαι το σώμα σου”, αυτό να κάνεις.

Πατέρας είναι ο άνθρωπος που θα σου διδάξει την έννοια της ασφάλειας, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης. Μερικές μαμάδες τα καταφέρνουν εξίσου καλά σ’ αυτό το μάθημα αλλά ο πραγματικός δάσκαλος είναι εκείνος.

Σε όσα παιδιά δεν γνώρισαν τον πατέρα τους ή είχαν μια πραγματικά δύσκολη ή ανύπαρκτη σχέση μαζί του. Εκεί στρέψε την προσοχή σου. Κατανόησε ή δείξε την αγάπη σου.

Δες το παρακάτω βίντεο και συγκινήσου. Μετά πάρε τον πατέρα σου ένα τηλέφωνο και πες του πως τον αγαπάς. Ίσως και ένα ευχαριστώ. Αν δεν είναι εδώ, πάρε την μητέρα σου. Το ίδιο μας κάνει. Ναι;