Πόσες φορές στη διάρκεια της ζωής σου, οι φίλοι σου, σου έχουν πει “μπορείς να βρεις κάποιον καλύτερο”; Εσύ καταλαβαίνεις τη διαφορά του “καλού” από το “καλύτερο”; Εαν θέλεις να είσαι με κάποιον που σε κάνει ευτυχισμένη, τί μπορεί να σημαίνει αυτό για σένα; Εαν έχεις τυφλωθεί από έρωτα, δεν θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις ότι αξίζεις κάτι καλύτερο. Η αγάπη που θέλεις δεν είναι πάντα η αγάπη που αξίζεις και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διάκριση που πρέπει να αποκρυπτογραφήσεις τις περισσότερες φορές, εάν το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι εμφανώς κακό για σένα.

Χρειάζεσαι κάποιον που θα σε υποστηρίζει σε κάθε δυσκολία

Χρειάζεσαι κάποιον που θα σε ανεβάζει. Κάποιον που έχει τόση φιλοδοξία όση εσύ. Κάποιον που να θέλει να πάει στα ίδια μέρη με σένα. Κάποιον που θα σε υποστηρίζει σε κάθε δυσκολία. Κάποιον που δεν θα ζηλεύει τα επιτεύγματά σου, αλλά θα τα επαινεί. Κάποιον που να μην σε ανταγωνίζεται, αλλά να συνεργάζεται μαζί σου.

Νομίζεις ότι γνωρίζεις τι θέλεις τώρα, αλλά είναι σημαντικό να μάθεις να παραμερίζεις την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση και να βλέπεις τα πράγματα μακροπρόθεσμα. Πρέπει να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για να βρεις τί σου αξίζει πραγματικά.

Αξίζεις κάποιον που σε αγαπάει για αυτό που είσαι

Αξίζεις κάποιον που σε αγαπάει αυτή τη στιγμή, για αυτό που είσαι. Και το να συνειδητοποιείς ότι χρειάζεσαι περισσότερα από ό,τι έχει να σου προσφέρει κάποιος, είναι μια μεγάλη ενθάρρυνση που τροφοδοτείται από μια αίσθηση πληρότητας του εαυτού. Προέρχεται μόνο από την πλήρη συνειδητοποίηση του τί αξίζεις. Το κόλπο είναι ότι μόλις το μάθεις αυτό, δεν υπάρχει γυρισμός.

Ναι, η αγάπη είναι τυφλή και θέματα όπως το κοινωνικό στάτους, το εισόδημα, ή η επιτυχία δεν επηρεάζουν απαραίτητα το πώς νιώθουμε για κάποιον. Αξίζεις κάποιον που είναι στο “επίπεδό σου”. Δεν πρέπει να περιμένεις κάποιον να ωριμάσει για να γίνει αντάξιός σου στο μέλλον. Εαν ο τρόπος που σε αγαπάει δεν σε ικανοποιεί τώρα, αξίζεις περισσότερα. Μην χαραμίζεις την αγάπη σου για κάτι που θα λήξει σύντομα.

featured photo: Twenty20.com/jason_storer