Πιστεύεις ότι η απάντηση σε όλα είναι η αληθινή αγάπη; Ότι αυτή θα αποτελέσει τη θεραπεία για όλους σου τους φόβους και τις ανασφάλειες;

Όσο περισσότερο λοιπόν μένεις μόνη, τόσο περισσότερο αρχίζεις να πιστεύεις, ότι η απάντηση σε όλες σου τις έγνοιες είναι εκείνη η μαγική στιγμή που θα βρεις τον άνθρωπο που θα μείνει δίπλα σου παντοτινά. Όμως ένας σύντροφος, όσο καλός και ένα είναι, δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Δεν αποτελεί θεραπεία. Ακόμα κι αν τον βρεις, δεν κρατά ραβδί να αγγίξει τα κακά και να εξαφανιστούν. Αντιθέτως, αν βρεις έναν πραγματικά καλό φίλο ή φίλη, η δύναμή της θα είναι όχι να σου λύσει τα προβλήματά σου, όμως να σου δείξει τι πραγματικά αξίζεις. Να πιστέψεις σε εσένα.

Η αδελφή ψυχή σου δεν θα εξαφανίσει το στρες που δέχεσαι λόγω δουλειάς, τον θυμό σου για τον κόσμο, ούτε την εσωτερική σου ανάγκη για να λάβεις προσοχή. Πάνω κάτω, τα ίδια προβλήματα έχουμε όλοι – από την τρελή γεροντοκόρη με τις πολλές γάτες μέχρι το ευτυχισμένο ζευγάρι που θαυμάζεις-.

Αυτό λοιπόν το ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να δείχνει πως είναι παραπάνω από καλά, όμως δεν μπορείς να ξέρεις αν μέσα του αντιμετωπίζει τους δικούς του προσωπικούς δαίμονες που η αγάπη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει. Αυτό λοιπόν μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις η αδελφή ψυχή σου: όχι να σου λύσει τα προβλήματα αλλά να σε κάνει να μπορέσεις εσύ να λύσεις κοιτώντας μέσα σου.

Η αδελφή ψυχή σου θα σε αποδεχθεί με όλες σου τις ‘αποσκευές’, δηλαδή με όλα τα προβλήματα που κουβαλάς, αλλά δεν θα σε αφήσει να φοβάσαι να τα αντιμετωπίσεις.

Θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα πλάνο για το μέλλον το οποίο θα σε γεμίζει με κουράγιο ώστε να καταφέρεις να ζήσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Θα σου επισημαίνει με όμορφο τρόπο ποιες συμπεριφορές θα πρέπει να αλλάξεις ώστε να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη. Και θα σου θυμίζει παράλληλα, ότι είσαι αρκετά δυνατή για να τα αντιμετωπίσεις μόνη και να ξενοιάσεις απ’ αυτά. Αυτές είναι ιδιότητες που έχει ένας αληθινός φίλος.

Να θυμάσαι όμως, ότι δεν είναι ευθύνη της αδελφής ψυχής σου να βουτήξει μέσα σου και να ανακαλύψει τα θέματα που σε απασχολούν ένα προς ένα λύνοντάς τα μέχρι να μην μείνει κανένα. Αν είσαι όμως με το κατάλληλο άτομο, θα σε πείσει ότι δεν αξίζει να ζεις με αυτή τη μιζέρια. Θα σε βοηθήσει να βρεις το δρόμο ίσως για μια νέα καριέρα, τον τρόπο να αποταμιεύσεις για να αγοράσεις το πρώτο σου σπίτι ή να ξεπεράσεις επιτέλους τον πρώην σου. Θα χαρεί μαζί σου όταν αποφασίσεις να δεις έναν ειδικό και να αναζητήσεις μέσα σου αλήθειες που είναι καλά κρυμμένες. Αυτές είναι μερικές από τις αξίες μια πραγματικής και πολύχρονης φιλίας.

Κι όταν νέες δυσκολίες εμφανιστούν στον ορίζοντα, η αδελφή ψυχή σου θα είναι εκεί για να σου θυμίζει όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά στη ζωή και να αναζητάς συνεχώς το καλύτερο για εσένα.

Αν ονειρεύεσαι πως η ζωή σου θα αλλάξει μονάχα αν βρεις έναν μεγάλο έρωτα, ή μάλλον, ότι αυτός ο έρωτας θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο, δεν θα καταφέρεις ποτέ να δράσεις μόνη σου. Αντίθετα μια καλή φίλη ή ένας καλός φίλος, η αδελφή ψυχή που λέγαμε, θα σε κάνει να ανακαλύψεις τις δικές σου δυνάμεις ώστε να κάνεις μόνη σου τις αναγκαίες αλλαγές στη ζωή σου. Και μετά ίσως ο έρωτας να έρθει πιο εύκολα, γιατί θα καλείς θετικά vibes από το σύμπαν.

featured photo: @lelia_milaya