Η  νέα τάση τρόπου ζωής έρχεται απο τη Δανία, ονομάζεται hygge και σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph η αρχική πηγή ήταν το βιβλίο της Marie Kondo The Life-Changing Magic of Tidying Up.

Η τάση hygge προφέρεται ‘Hoo-gah’, και αφορά την απόλαυση των απλών πραγμάτων, όπως το να απολαμβάνεις ένα κομμάτι κέικ ή το να μη γεμίζεις περιττές ενοχές όπως το να μη τσεκάρεις το σαββατοκύριακο τα e-mail σου αλλά σπαταλώντας χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου. Για την ακρίβεια πρόκειται για τις απλές μικρές χαρές που κάνουν τη ζωή υπέροχη και που συνήθως περνούν χωρίς καν να τις εντοπίσουμε.

Αυτές οι στιγμές μπορεί να είναι φαγητό με τους φίλους σου, να φας παγωτό σε ένα πάρκο, να διαβάσεις την αγαπημένη σου στήλη στην εφημερίδα, να μαγειρέψεις με τη μαμά σου ή να σε πάρει ο ύπνος στην αγκαλιά του φίλου σου. Τελικά hygge δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να παρατηρήσεις τις μικρές χαρούμενες στιγμές της ζωής σου.

Hygge είναι να μετακομίσεις σε μια ήσυχη πόλη εάν σε ενοχλεί η χαοτική μεγαλούπολη. Hygge είναι να κάτσεις στο καναπέ με ένα ποτήρι κρασί χωρίς να νιώθεις ενοχές ότι δε κάνεις τίποτα. Hygge είναι ακόμα και όταν πάρεις ένα gap year στο Πανεπιστήμιο για να ταξιδέψεις το κόσμο.

Οι Έλληνες έχουν προ πολλού το δικό τους hygge το οποίο περιγράφεται μέσα από τις δύο λέξεις: ανέμελες στιγμές. Το ξέρουν καλά οι Θεσσαλονικείς με το φραπέ, οι Ικαριώτες με τα πανηγύρια, οι Ζακυνθινοί με τις καντάδες, οι Κρητικοί με το πεντοζάλη, ώρα να το μάθουν και οι Αθηναίοι.

Το μυστικό είναι να καταλάβεις ότι δεν εξαρτώνται όλα από εσένα και ότι δε πρέπει να προσπαθείς για όλα το ίδιο σκληρά.

Γιόρτασε τις μικρές στιγμές και απόλαυσε τις, τρώγε σωστά, μη κάνεις φόκους μόνο στις δίαιτες, φτιάξε τον χώρο σου όπως σου αρέσει, δώσε προτεραιότητα στους ανθρώπους σου.

 Διάβασε 11 τρόπους να κάνεις την ζωή σου HYGGE