Ένα έντονο ροζ, σχεδόν γλυκό και πολύ νόστιμα υγιεινό hummus από παντζάρια. Είναι πολύ εύκολο αφού θα χρειαστείς μόνο ένα μπολ και ένα μπλέντερ.

Τι θα χρειαστείς:

• 200 παντζάρια

• 1 κονσέρβα ρεβύθια

• 1/3 φλυτζάνι ταχίνι

• 3 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

• 1/4 φλυτζάνι ricotta

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόλιανδρο

• ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Πως θα το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τύλιξε με αλουμινόχαρτο τα παντζάρια και ψήσε για περίπου 1 ώρα. Άφησε τα κρυώσουν.

2. Ξεφλούδισε τα παντζάρια και κόψε τα σε κομμάτια.

3. Σε ένα μπλέντερ βάλε τα ρεβίθια, το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, τη ricotta, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κόλιανδρο. Χτύπησε τα μέχρι να γίνουν λεία.

4. Πρόσθεσε τα παντζάρια στον πουρέ και χτύπησε τα για 1-2 λεπτά.

5. Βάλε σε ένα μπολ το χούμους και περίχυσε με ελαιόλαδο και παπαρουνόσπορο (προαιρετικά).

Σέρβιρε με κράκερς, πρέτζελ, καρότο, αγγούρι.

featured photo: saltandbaker.com/beet-hummus/