Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις ποιοι είναι αυτοί οι Mamagers επιτέλους, και γιατί όλος ο κόσμος μιλάει για το καινούργιο site που όχι μόνο σε κάνει να βλέπεις την άλλη πλευρά της μητρότητας μα και το να δεις πως την βλέπουν και αυτοί που δεν έχουν παιδιά. Γιατί όλοι έχουν μια καλή συμβουλή να σου δώσουν, ακόμη και αν δεν το έχουν ζήσει ακριβώς όπως είναι. Το Savoir Ville μίλησε με την ομάδα του site, για να μας πουν όλα όσα σκέφτηκαν πριν δημιουργήσουν τους Mamagers.

The Mamagers Savoir Ville

Πίσω από το Mamagers βρίσκονται τρεις γυναίκες που δεν είναι απαραίτητα μαμάδες αλλά που «αντιμετωπίζουν τη μητρότητα σαν ένα υπέροχο ρόλο στη ζωή μιας γυναίκας – αλλά όχι τον μοναδικό» ενώ η ιδέα για να ξεκινήσουν ένα ακόμη site που θα είχε το κάτι διαφορετικό «ήταν ήδη εκεί. Αυτό που έλειπε ήταν η απόφαση να το υλοποιήσουμε και αυτή προέκυψε όσο γύρω μας επικρατούσε το χάος και νιώθαμε ότι θέλουμε να μοιραστούμε ιστορίες».

The Mamagers Savoir Ville

Βασικά όμως, αν ρωτήσεις κάποιον από την ομάδα τους τι είναι το Mamagers θα σου πει «Δημιουργία, επικοινωνία, παρέα».Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ του να είσαι μαμά και του να μην είσαι; Όταν είσαι μαμά όλοι λένε πόσο ευτυχισμένοι είναι μα αν αναρωτηθείς για την κάθε τους ημέρα, κανείς δεν θα σου πει πως νιώθει όσο ωραία ένιωθε στα είκοσι. Οι Mamagers όμως, «Όταν είσαι άνθρωπος η ευτυχία κρύβεται στις απλές στιγμές. Και μια μαμά οφείλει να το ζει και να το μαθαίνει στα παιδιά της» και ο βασικός λόγος για να τους διαβάσεις, είναι τόσο απλός όσο ένα tag, αφού «θα σας tag – άρει κάποιος σε ένα άρθρο που πιστεύει ότι έχει γραφτεί για εσάς».

Είναι μερικές φορές που και εγώ η ίδια αναρωτιέμαι αν τελικά τα παιδιά πρέπει να τα αγαπάς ή απλώς να τρέξεις μακριά τους –τουλάχιστον μέχρι να είσαι έτοιμη-, και όταν ρώτησα τους Mamagers αν μας βοηθούν να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τα παιδάκια του κόσμου, μου απάντησαν ότι «η μητρότητα είναι σαν τον έρωτα. Άλλοτε μεγαλουργείς και άλλοτε συμμαχείς με τη βλακεία. Κι αυτό είναι ζόρικο και συναρπαστικό, αλλά κυρίως ανθρώπινο».

The Mamagers Savoir Ville

Προσωπικά όμως, θα δεις πως είμαι ένα κορίτσι στην αρχή της χρυσής μου δεκαετίας και έχω ήδη αγαπήσει τους Mamagers. Πιο συγκεκριμένα όμως, ενώ διάβαζα ένα κείμενο στο site τους για τα ειδικά παιχνίδια για ΑΜΕΑ, αναρωτήθηκα τι τους έκανε να να το «φωνάξουν» σε όλες τις μαμάδες και μη εκεί έξω. «Υπάρχουν τόσες ιστορίες, για τόσα θέματα, από τόσους ανθρώπους. Όταν μοιράζεσαι την ιστορία σου, ανακουφίζεσαι λίγο. Και βοηθάς και άλλους να νιώσουν τον παλμό των συνανθρώπων τους, να γελάσουν, να συγκινηθούν, να προβληματιστούν. Στις λίγες ημέρες που είναι το site στον «αέρα», έχουν επικοινωνήσει μαζί μας άγνωστοι άνθρωποι για να μοιραστούν μαζί μας τη δική τους ιστορία. Επικοινωνία λοιπόν, αυτό είναι το ζητούμενο».

Μπορείς να μάθεις περισσότερα από τους The Mamagers στο www.themamagers.gr