Ας είμαστε ειλικρινείς. Το να ξυπνάς πολύ πρωί δεν είναι και το καλύτερο πράγμα. Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό. Όμως εμείς εδώ στο Savoir Ville θα σε πείσουμε πως υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις πριν το μεσημεριανό και που δεν τα προλαβαίνεις επειδή αργείς να ξυπνήσεις.

Ύπνος πάνω απ’όλα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν ξεκούραστο ύπνο. Όχι, δεν χρειάζεται να κοιμάσαι κάθε βράδυ 8 ώρες για να ξυπνήσεις ξεκούραστος. Σημασία έχει το είδος του ύπνου που θα κάνεις. Κάνε ένα πείραμα. Παρατήρησε για μια εβδομάδα πόση ώρα σου παίρνει να σηκωθείς το πρωί για να νιώσεις έτοιμος για το υπόλοιπο της ημέρας. Μπορείς να θέσεις ένα πρόγραμμα στον εαυτό σου, βάζοντας μια καθημερινή ειδοποίηση στο κινητό να σου υπενθυμίζει την ώρα που πρέπει να πας για ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο αρχικά θα “φτιάξεις” το καθημερινό σου πρόγραμμα και σίγουρα αν κοιμάσαι το βράδυ σχετικά νωρίς, θα καταφέρεις το πρωί να σηκωθείς με περισσότερη ευκολία.

Η διατροφή ως βασικός παράγοντας 

Η μεταμεσονύχτια επιδρομή στην κουζίνα πρέπει να περιοριστεί εως και να κοπεί. Ενώ πιστεύεις ότι με αυτόν τον τρόπο ξεγελάς την λιγούρα σου, αντιθέτως καταφέρνεις να αποκτάς φούσκωμα και δυσπεψία. Αν πιστεύεις ότι το βραδινό δεν σε χόρτασε, μην περιμένεις τα μεσάνυχτα για να φας κάτι. Διάλεξε τρόφημα που είναι χαμηλά σε θερμίδες ώστε να τα χωνέψεις ευκολότερα. Δοκίμασε να φας κουάκερ όπου από την μια θα σε χορτάσει και από την άλλη θα σε βοηθήσει το πρωί να σηκωθείς με αρκετή ενέργεια. Και αν αυτό που πραγματικά επιθυμείς είναι κάτι γλυκό, δοκίμασε γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα.

Γυμνάσου

Επιλέγοντας να γυμναστείς το πρωί θα θέσεις ένα κίνητρο στον εαυτό σου να κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ νωρίς και να ξυπνήσει νωρίς. Αν δουλεύεις και σε γραφείο όπου όλη η μέρα σε βρίσκει καθισμένο μπροστά σε έναν υπολογιστή, η γυ