Το Houseparty είναι μια εφαρμογή που μοιάζει λίγο με το Snapchat, λίγο με το Skype και έχει γίνει η αγαπημένη της Gen-Z την περίοδο της καραντίνας.

Τι κάνει το Houseparty ιδανικό για την περίοδο της καραντίνας; Το γεγονός ότι επιτρέπει μια face-to-face επικοινωνία με ελάχιστη προσπάθειά. Πράγμα που οι ερευνητές θεωρούν κρίσιμης σημασίας για τη φάση που διανύει ο πλανήτης.

Πώς λειτουργεί το Houseparty;

Η εφαρμογή μοιάζει αρκετά με το Snapchat: τολμηρή, γραμματοσειρά τύπου  Comic Sans και απουσία τυπικής homepage. Στην πραγματικότητα, το homepage σου είναι το πρόσωπό σου να σε κοιτάζει. Όπως στο Snapchat, έτσι και εδώ επιλέγεις username, συνδέεσαι με τις επαφές σου και ξεκινάς.

Όταν ανοίγεις την εφαρμογή, οι φίλοι σου μπορούν να δουν ότι είσαι εκεί γύρω. Από εκεί και έπειτα, αν είναι και εκείνοι online, μπορείς να τους πεις γεια με ένα emoji ή να τους κάνεις βίντεο κλήση.

Τι το κάνει να διαφέρει από τα άλλα apps;

Αυτό που κάνει το Houseparty να διαφέρει από άλλα παρόμοια apps είναι το γεγονός ότι περιλαμβάνει και μια gaming πλατφόρμα. Μάλιστα, τα παιχνίδια που περιλαμβάνει, δεν είναι απαραίτητο να συνδέονται με το video call κομμάτι του. Αποτελούν δύο διαφορετικές επιλογές. Επιπλέον, αυτό που το κάνει κάπως πιο ιδιαίτερο είναι το γεγονός πως μπορείς να συμμετάσχεις σε όλες τις συνομιλίες των φίλων σου. Ναι, ακόμα και με άτομα που δε γνωρίζεις. Όπως καταλαβαίνεις, παρά την καραντίνα, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να ανοίγεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αν δεις ας πούμε τον κολλητό σου να μιλάει με την ξαδέρφη του, μπορείς με ένα κλικ να μπεις με το έτσι θέλω στη συζήτηση.

Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν σε ένα βίντεο chat;

Στο video chat του Houseparty μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 8 άτομα. Τώρα θα σκέφτεσαι πως αυτή η δυνατότητα είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη του Zoom ή του Skype. Παρόλα αυτά, στο Houseparty μπορείς να έχεις ανοιχτά διάφορα παράθυρα και να περνάς από τη μια συζήτηση στην άλλη με ένα κλικ.

Σε ιντρίγκαρε; Κατέβασε το εδώ.

featured image: Heads Up/Houseparty