Χρειάζεται να πούμε πόσο πολύ μας έλειψαν τα σινεμά τον τελευταίο χρόνο; Μάλλον είναι περιττό το να το αναφέρουμε. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους Elisha και Nathanaël Karmitz, τους ιδρυτές του Hotel Paradiso στο Παρίσι. Ξεκινώντας από το πιο απλό, το όνομα του ξενοδοχείου, αυτό αποτελεί μνεία στη θρυλική ιταλική ταινία του Giuseppe Tornatore, Cinema Paradiso.

Σκοπός των δημιουργών ήταν να χτίσουν έναν ολόκληρο τρόπο ζωής γύρω από το σινεμά

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Hotel Paradiso (@mk2hotelparadiso)

Μεταξύ μας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το καταφέρει κανείς αυτό από ένα τέτοιο ξενοδοχείο. Το Hotel Paradiso διαθέτει 36 δωμάτια και το καθένα έχει τον δικό του προβολέα ώστε να μετατρέπεται εύκολα σε σινεμά. Όπως αναφέρουν, σε κάποια δωμάτια μπορείς να παρακολουθείς την ταινία μέχρι και από την μπανιέρα σου, ενώ παράλληλα υπάρχει και η καραόκε σουίτα με όνομα LaLaLand. Αν κάνεις κράτηση γι’αυτό το δωμάτιο, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 10,000 τραγούδια καραόκε τα οποία μπορείς να τραγουδήσεις μέσα σε ένα χώρο με εξαιρετική ηχομόνωση. Αν, λοιπόν, φανταζόσουν ποτέ να “ανεβάσεις” το δικό σου μιούζικαλ, σαν μια άλλη Emma Stone, τώρα έχεις την ευκαιρία.

Εννοείται πως το Hotel Paradiso διαθέτει κι ένα κοινόχρηστο σινεμά

Στα συνηθισμένα ξενοδοχεία βρίσκεις κοινόχρηστα σαλόνια ή τραπεζαρίες. Εδώ το κοινόχρηστο σινεμά διαθέτει 17 θέσεις, αποκλειστικά για τους κατοίκους του ξενοδοχείου. Το ακόμα καλύτερο είναι σε αυτή την αίθουσα η μία ταινία προβάλλεται μετά την άλλη κυριολεκτικά όλη τη μέρα. Αν τύχει, λοιπόν, και βαρεθεί τις βόλτες στον Πύργο του Άιφελ ή τα κρουασάν, μπορείς να περάσεις μερικές ώρες εκεί.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Hotel Paradiso (@mk2hotelparadiso)

Οι δύο δημιουργοί αποφάσισαν να κάνουν ένα τέτοιο ξενοδοχείο κυρίως για τους εαυτούς τους. Οι ίδιοι λόγω της φύσης της δουλειάς τους ταξιδεύουν συχνά. Καθώς, λοιπόν, επισκέπτονται διάφορα ξενοδοχεία στον κόσμο, διαπίστωσαν ότι, με εξαίρεση το Netflix, λίγα είναι εκείνα που προσφέρουν την υπηρεσία video on demand (VOD).

Έτσι, αποφάσισαν να καλύψουν εκείνοι αυτό το κενό με το Hotel Paradiso. Βέβαια, αυτό κατέληξε να προστεθεί στις travel list πολλών σινεφίλ ταξιδιωτών, προσπερνώντας το γεγονός ότι βρίσκεται στην μαγική πόλη του Παρισιού.

Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθείς αν το μπαρ σερβίρει μονίμως φρεσκοψημένο ποπκορν – είναι δεδομένο

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Hotel Paradiso (@mk2hotelparadiso)

Ξενοδοχείο-σινεμά χωρίς ποπκορν; Θα ήταν αδιανόητο. Γι’αυτό εκεί μπορείς να βρεις ποπκορν σε διάφορες βουτυρένιες γεύσεις, καθώς και διάφορα άλλα σνακς που υπάρχουν συνήθως στα σινεμά. Επίσης, η διακόσμηση που επέλεξαν για τους διαδρόμους του ξενοδοχείου περιλαμβάνει περισσότερα από 2,000 DVD. Τώρα μάλιστα που ανοίγει ο καιρός και πλησιάζει το καλοκαίρι, ετοιμάζεται και η ταράτσα του ξενοδοχείου για θερινές προβολές με θέα τον Πύργο του Άιφελ

featured image: mk2hotelparadiso.com