H νέα σειρά του Netflix Halston ακολουθεί τη ζωή και τη καριέρα του σχεδιαστή θρύλου Roy “Halston” Frowick την εποχή της disco. 

Ο Roy Ηalston Frowick ήταν ένα  αγόρι που μεγάλωσε σε μια οικογένεια με έναν κακοποιητικό πατέρα που χτυπούσε τη μητέρα του και την κατηγορούσε ότι ανέτρεφε το γιο του με λάθος  τρόπο. Ο μικρός Halston έδειχνε στη μαμά του το πόσο την αγαπούσε φτιάχνοντάς της χειροποίητα καπέλα με υλικά που έβρισκε στη φύση.

Κάπως έτσι, από την Ιντιάνα, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και έγινε ευρέως γνωστός όταν η Jacky Kennedy φόρεσε στην Ορκομωσία του συζύγου της και Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών John Kennedy το περίφημο pillowbox hat με την υπογραφή του,

Στα ’70s o Halston πλέον είχε αποδεδειγμένα πολύ ταλέντο και καθόλου χρήματα. Οι ‘influencers’ της εποχής ήταν αρκετό όμως να φορέσουν τα ρούχα του και έτσι να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σπουδαία ονόματα της αμερικανικής μόδας – ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Calvin Klein και του Oscar de la Renta. Το φόρεμα ultrasuede ήταν το ρούχο που εμπνεύστηκε από μια καμπαρντίνα και κατέκτησε κυριολεκτικά τον κόσμο. Οι ικανότητες του ήταν αδιαμφισβήτητες, όπως αντίστοιχα και τα πάθη του: Αγαπούσε τους ωραίους άντρες με τα μεγάλα προσόντα και την κοκαΐνη. Την δεύτερη δε, σε τέτοιο βαθμό, που κάποια στιγμή ο τεχνικός του τηλεφώνου βρήκε μέσα στο ακουστικό περίπου ένα κιλό σκόνης όχι επειδή την έκρυβε, αλλά επειδή του έπεφτε όταν σνίφαρε.

happyfoto/Netflix

Οι σκηνές σεξ της σειράς είναι αρκετά ωμές, καθώς ο Halston αν και είχε μετατρέψει σε μόνιμο εραστή του τον συνοδό Victor Hugo. Kυκλοφορούσε συχνά σε gay πιάτσες κάνοντας σεξ με αγνώστους και συμμετείχε σε άγρια όργια. Ήταν θαμώνας του Studio 54 και κολλητή του φίλη υπήρξε η Liza Minelli. Xειρίστηκε αρκετά λάθος τα οικονομικά του πουλώντας το όνομά του, σπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ σε περιττά έξοδα. O εθισμός του στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και το σεξ τον έκαναν ακόμα περισσότερο ευάλωτο και έπληξαν τη δημιουργικότητά του. Παρόλα αυτά, ο σχεδιαστής για όσα χρόνια βρέθηκε στο προσκήνιο μεγαλούργησε φτιάχνοντας από ζώνες μέχρι βαλίτσες και από αρώματα μέχρι θεατρικά κοστούμια. Πέθανε από μια επιπλοκή του ιού του ΗΙV, το 1990.

Όχι η σειρά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πραγματικής αξίας του σχεδιαστή

Είναι αρκετά φτωχή σε σκηνικά, κοστούμια και ερμηνείες ενώ ο πρωταγωνιστής Ewan McGregor απέδειξε πως ένας μόνο συντελεστής δεν είναι ποτέ αρκετός για ένα καλό αποτέλεσμα. Αν ο ίδιος ο Halston είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη σειρά, πιθανόν να τους ταπείνωνε με σκληρές ατάκες που θα κατακεραύνωναν το ταλέντο τους καπνίζοντας μανιωδώς με το φρύδι σηκωμένο.

Εδώ δεν θα κάνουμε περισσότερη κριτική και ο λόγος είναι ότι επανειλημμένα ο Halston έλεγε στη σειρά ότι «Οι κριτικές δεν έχουν σημασία». Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι το εννοούσε. Για το μόνο που είμαι σίγουρη, είναι ότι για εκείνον μετρούσε το μέγεθος. Σε κάθε τι.

featured photo: ΝΕTFLIX