Ας το παραδεχτούμε. Οι αφέλειες είναι από τα πιο hot hair looks κάθε σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι έχουν τη ικανότητα να μεταμορφώνουν την εμφάνισή μας. Δίνουν άλλο αέρα στα looks μας. Υπάρχουν βέβαια και τα προβλήματα. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αγανακτήσει από τον επιπλέον χρόνο που απαιτούν; Η φροντίδα και διατήρηση των αφελειών μας θέλει τακτικό κούρεμα, λούσιμο, στέγνωμα με πιστολάκι κ.ο.κ. Ασφαλώς και το καλοκαίρι που πλησιάζει δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος του hair look μας. Οι αφέλειες μας ζεσταίνουν, ιδρώνουμε και χάνουν αμέσως τη φόρμα και τον όγκο τους.

Στην άχαρη περίοδο που ακολουθεί από τη στιγμή που αποφασίσουμε να τις μακρύνουμε μέχρι να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές μήκος, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ποια είναι τα χτενίσματα που θα μας επιτρέψουν να καμουφλάρουμε το ακανόνιστο κούρεμα μας; Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποια updos που θα μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση καθώς μακραίνουμε τις αφέλειές μας.

thecuddl.com

1. Demi sleek look

Καταρχήν κάνουμε μια χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού, με τη βοήθεια μιας χτένας με λεπτά δοντάκια. Στη συνέχεια, ψεκάζουμε με κάποιο texture spray τα πρώτα 2-3 cm από τα μαλλιά και βάζουμε μια μπαρέτα. Προτιμάμε τις πιο εντυπωσιακές, που έχουν πια κατακλύσει το instagram. Ολοκληρώνουμε περνώντας τα μήκη των μαλλιών μας με κάποιο salt spray που θα δώσει στο μέχρι τώρα αυστηρό, sleek look μας ένα πιο ανάλαφρο τόνο. Et voila!

2. Χαλαρές μπούκλες

Με τη βοήθεια ενός σίδερου για μπούκλες κάνουμε χαλαρούς κυματισμούς στα μήκη των μαλλιών. Δίνουμε extra κράτημα με τη βοήθεια ενός texture spray. Ο star του χτενίσματος είναι μια κορδέλα, την οποία τοποθετούμε για να δώσουμε έναν μποέμ αέρα στο hair look μας. Βλέπεις πουθενά αφέλειες;

3. Braid it girl

Είναι ίσως το πιο απαιτητικό hair style, αλλά σίγουρα θα σε αποζημιώσει. Καταρχήν θέλει να χρησιμοποιήσεις το texture spray σου σαν να μην υπάρχει αύριο. Ξεκινάς χωρίζοντας στη μέση τα μαλλιά, μαζί και τις αφέλειες. Στη συνέχεια ξεκινάς και κάνεις μια γαλλική κοτσίδα, όσο πιο ψηλά μπορείς. Μόλις τελειώσει το μήκος από τις α αφέλειες, τις σταθεροποιείς με κάποιο τσιμπιδάκι. Συνεχίζεις τη γαλλική κοτσίδα και στα υπόλοιπα μαλλιά. Στο τέλος γυρίζεις την κοτσίδα σου σε έναν περίτεχνο κότσο. Είσαι έτοιμη.


Featured image: Byrdie