Το αβοκάντο αποτελεί πλέον ένα υλικό, το οποίο έχει μπει για τα καλά στη διατροφική μας ρουτίνα και μπορεί να συνοδεύσει τα περισσότερα γεύματα μέσα στη μέρα, αν όχι όλα.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο φρούτο είναι πως ωριμάζει απότομα και πολλές φορές δεν ξέρουμε πότε πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Τη μία στιγμή είναι πολύ σκληρό και την άλλη μαλακό σαν βούτυρο, κάτι που το κάνει δύσκολο στη χρήση. Η Lee Tilghman, ως healthy life guru μας έδειξε στον λογαριασμό της στο Instagram, ένα hack για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το αβοκάντο, χωρίς να χρειαστεί να το πετάξουμε αν ωριμάσει πολύ.

Η Lee σε stories με έδειξε τη διαδικασία, για την οποία θα χρειαστείς μόνο μια παγοθήκη σιλικόνης. Το μόνο πράγμα που έχεις να κάνει είναι να λιώσεις το αβοκάντο με τα χέρια σου, έτσι ώστε με τη θερμότητα να εξασφαλίσεις πως τα απαραίτητα θρεπτικά συστασικά και οι φυτικές ίνες θα παραμείνουν. Στη συνέχεια, χωρίζεις το αβοκάντο σε μικρές μερίδες τις οποίες τοποθετείς στα κενά της παγοθήκεις. Έπειτα βάζεις την παγοθήκη στην κατάψυξη.

Με τον τρόπο αυτό, εμποδίζεις το φρούτο από το να χαλάσει, ενώ είναι πάντα εκεί διαθέσιμο για smoothies, σούπες και γενικότερα φαγητό χωρίς να προσπαθήσεις ιδιαίτερα. Αυτό το hack, επίσης, θα σου λύσει τα χέρια εάν κάνεις το σαββατοκύριακο meal prep για όλη την εβδομάδα.

Δες ακόμα: Βρήκαμε το κόλπο για να καταλάβεις αν ένα αβοκάντο είναι αρκετά ώριμο
featured image: unsplash.com