Η ιστορία της Anna Delvey έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας γέλια σε κάποιους και σοκάροντας κάποιους άλλους. Η Anna Delvey είναι εκείνη που κατάφερε να εξαπατήσει ένα πλήθος ανθρώπων και να βγάλει αρκετά χρήματα. Είναι η ίδια που χάρη στην απάτη της θα γίνει τώρα το βασικό πρόσωπο της νέας σειράς της Shonda Rhimes για το Netflix.

H Anna Sorokin μετακόμισε το 2013 στην Νέα Υόρκη και μετονομάστηκε σε Anna Delvey. Εκεί κατάφερε να εξαπατήσει όσους βρέθηκαν στον δρόμο της πείθοντας τους ότι είναι μια πάμπλουτη Γερμανίδα διάδοχος. Η ίδια μετά την εγκατάστασή της στην αγαπημένη της πόλη, ισχυριζόταν ότι διαθέτει ένα καταπίστευμα 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ξόδευε σαν να μην υπάρχει αύριο, έδινε μεγάλα tips σε όποιον την εξυπηρετούσε και συμπεριφερόταν σαν πραγματική βασίλισσα. Για να βγάλει επιπλέον χρήματα σκαρφιζόταν διάφορες δικαιολογίες κι έβαζε φίλους και γνωστούς να πληρώνουν όλα της τα έξοδα και να επενδύουν στο Anna Delvey Foundation που ήθελε να ιδρύσει.

Μέχρι το 2017 είχε κλέψει συνολικά περίπου 275,000 δολάρια. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο, δείχνοντας να μην μετανιώνει για όσα έχει κάνει και λέγοντας ότι αν μπορούσε θα το ξανάκανε. Αυτή τη στιγμή είναι 28 χρονών και βρίσκεται μέσα στην φυλακή και από όσα λέγονται, δεν δείχνει και την καλύτερη διαγωγή.

Βασισμένη, λοιπόν, σε αυτή την πραγματική και αρκετά σύγχρονη ιστορία, η Shonda Rhimes ανέλαβε να δημιουργήσει μια νέα σειρά για το Netflix. Δεν ξέρουμε με σιγουριά ακόμα ποια ηθοποιός θα υποδυθεί την Delvey, έχει ακουστεί όμως το όνομα της Julia Garner. Παράλληλα, στο HBO, κυκλοφόρησε το καλοκαίρι ένα memoir μια φίλης της Delvey που αποκαλύπτει πολλά για την ιστορία.

H Shonda Rhimes ετοιμάζει μια σειρά για το Netflix βασισμένη στην Anna Delvey

Το Netflix, από την πλευρά του, συμφώνησε να δώσει στην Anna Delvey 100,000 δολάρια για να έχει τα δικαιώματα για την νέα σειρά, κάθως και κάποια άλλα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν. Η προκαταβολή φυσικά δόθηκε απευθείας στους δικηγόρους της.  Τα υπόλοιπα χρήματα δεν είναι σίγουρο αν θα φτάσουν στα χέρια της λόγω του νόμου. Μένει να το αποφασίσει το δικαστήριο.

Όσο για την ίδια την Anna Delvey, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση από 4 μέχρι 12 χρόνια. Φαίνεται να περνά δημιουργικά τον χρόνο της στη φυλακή καθώς υπάρχουν οι πληροφορίες ότι η ίδια γράφει δύο memoirs για την ζωή της. Άλλος ένας τρόπος λογικά για να καλύψει τα έξοδα των δικηγόρων της.

Featured Image: vanityfair.com