Τις προάλλες είχα πάει για φαΐ και έτσι, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, σα σωστός γερο-μπαμπαλής, θυμήθηκα τις ηθοποιούς της δεκαετίας του 80 μαζί με έναν άλλο γερο-μπαμπαλή. Θεώρησα λοιπόν σωστό και πρέπον να σας τις παρουσιάζω όπως τις θυμάμαι σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια.

Βίνα Ασίκη

asiki

Ας ξεμπερδεύουμε με τα αυτονόητα. Γνωστή και ως «κα. Γλύκα» από το «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα» (το πρώτο ρε το καλό) η Βίνα Ασίκη ήταν από τις γυναίκες που με «άντρωσε». Όχι μόνο εμένα δηλαδή, μια ολόκληρη γενιά. Τι να πούμε τώρα για τη γυναίκα είναι μύθος! Μόνο και μόνο ότι μας τα είχε δείξει όλα πολλές φορές σε ταινίες που δεν το περιμένεις (αλήθεια δηλαδή, περίμενε κανείς  να δει κώλο σε βιντεοταινία με τον Τζεβελέκο;;;) αρκεί. Μιλάμε για εποχές που για να δεις λίγο βυζί έπρεπε να έχεις βύσμα υπουργό και το Βινάκι το πρόσφερε απλόχερα.

Γιατί θα μας μείνει αξέχαστη: Γιατί είναι η Βίνα ρε παιδιά τι να λέμε! Ακομπλεξάριστη, κορμάρα, και μπορεί μεν από ταλέντο να μην ήταν και η Παξινού αλλά τον στήριζε το ρόλο!

Ισμήνη Καλέση

ismini_kalesi

Ο ορισμός του «μπαμπάτσικου», η Ισμηνάρα της καρδιάς μας μπορώ να πω ότι ήταν από τις καλές ηθοποιούς της γενιάς της. Καλά μη βαράτε δεν είπα ότι έπαιξε υπέροχα τη Λαίδη Μακβεθ αλλά την Μπουμπού Ατζέλα στο «Γκαρσονιέρα για 10» μια χαρά την έπαιξε. Μπορώ να πω μάλιστα πως στη συγκεκριμένη ταινία κλέβει την παράσταση.

Γιατί θα μας μείνει αξέχαστη: Γιατί έκανε στριπτίζ με το αμίμητο «Αποστόλη βαλ’ την όλη» και για την ατάκα «Με έχει πιάσει μια λιγούρα… αν βρεις λίγο κοκορετσάκι».

Ελένη Φιλίνη

filini

Η επιτομή της «θεωρητικής» γυναίκας, η Ελένη Φιλίνη μπορεί να μην ήταν σέχσι με την παραδοσιακή έννοια αλλά ρε παιδιά ήταν θεοκόμματος! Από ταλέντο μπορώ να πω ότι έχασε το όσκαρ στις λεπτομέρειες με τη Μέριλ Στριπ όμως τέτοια κορμάρα δύσκολα βλέπεις κάθε μέρα. Επίσης νομίζω ότι γέρασε πολύ ωραία, δηλαδή τώρα παίζει να γλυκοκοιτάζει τα 60 αλλά μια χαρά βαστιέται!

Γιατί θα μας μείνει αξέχαστη: Γιατί ρε παιδιά έπαιξε σε ταινία με τίτλο «Η Ντίβα του καράτε» όπου πλακώνεται στις μπατσο-καρατιές με μία άλλη τύπισσα ξανθιά που ούτε θυμάμαι πως τη λένε.

Έφη Πίκουλα

pikoula

Εδώ έχουμε την κλασσική περίπτωση του «κοριτσιού της διπλανής πόρτας» που ναι μεν με την πρώτη ματιά το προσπερνάμε αλλά είναι αυτή που για πάρτη της όταν δημιουργήθηκε το google γράφαμε «Έφη Πίκουλα hot/naked/boobs». Γλυκούλα μεν αλλά με πονηρό βλέμμα, η Πίκουλα έπαιζε συνήθως την καλή αδερφή κάποιου (Ψάλτη, Γαρδέλη κ.λπ) που κάπου στη μέση της ταινίας επαναστατούσε.

Γιατί θα μας μείνει αξέχαστη: Γιατί ήταν αυτή στην οποία ο Γαρδέλης τραγούδησε το «Come with me για να τη βρεις»

Λίντα Γίγα

linta-giga

Γνωστή κυρίως για το ρόλο της αντερκόβερ αστυνομικού στο έπος που λέγεται «The κόπανοι» η Λίντα μας τα έδειχνε και αυτή χωρίς πρόβλημα ενώ το «θυμίζει κουτάβι» πρόσωπό της ήταν για τους βιτσιόζους. Τώρα από ταλέντο στην ηθοποιΐα… εντάξει, για τους ρόλους που έπαιζε μια χαρά ήταν. Δυστυχώς το Λιντάκι πέθανε το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά ζει για πάντα στις καρδιές μας και στα VHS.

Γιατί θα μας μείνει αξέχαστη: Γιατί δεν νομίζω να υπάρχει ταινία που να μην έχει εμφανιστεί με τα εσώρουχα. Αθάνατη!