Η μόδα των σουβενίρ είναι η μόνη που όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την δεκαετία του ’80 δεν έχει αλλάξει. Κάθε χρόνο τα μαγαζιά έχουν της ίδιες αφίξεις για να πουλήσουν στους ταξιδιώτες ένα αναμνηστικό, που σίγουρα όμοιο του θα βρουν και στον επόμενο προορισμό που θα πάνε.  Για πόσο ακόμη όμως οι επισκέπτες θα αρκούνται να αγοράζουν περικεφαλαίες, γαιδουράκια, Cd και T-Shirt με τον Zorba; Το λεγόμενο rebranding που χρειάζεται τόσο πολύ η Ελλάδα πρέπει σίγουρα να γίνει και στον τομέα του σουβενίρ.

 

Έτσι φέτος έκανε το πρώτο του άνοιγμα το «When in Greece», μια νέα εταιρεία που επεκτείνεται σιγά σιγά σε όλη την Ελλάδα και στόχος της είναι να να επαναπροσδιορίσει την μορφή των σουβενίρ.

whgr5 whgr

-Η ιδέα του ”When in Greece” … προέκυψε πολύ αυθόρμητα. Επηρεασμένοι από ένα μεγάλο κύμα καλλιτεχνών και γραφιστών που τα τελευταία χρόνια σχολιάζουν την αισθητική των αναμνηστικών μέσα από μοντέρνες δημιουργίες στην Ελλάδα θελήσαμε να κάνουμε και εμείς κάτι με τον δικό μας, ξεχωριστό τρόπο. Άλλωστε είχαμε εντοπίσει από καιρό την έλλειψη ενός souvenir brand στους Ελληνικούς προορισμούς που να σχετίζεται με κάτι δημιουργικό, μοντέρνο και ποιοτικό.

 

 whgr1

-Η αλλαγη ερχεται οταν κατι δεν μας αρεσει. Ακριβώς, και εμάς δεν μας αρέσει καθόλου η εικόνα που επικρατεί στην αγορά τουριστικών ειδών της Ελλάδα, όπως νομίζουμε πως δεν αρέσει ούτε στους τουρίστες και αποφασίσαμε να συμβάλουμε στην αλλαγή της. Θέλουμε λοιπόν, να αλλάξουμε το τρόπο που κάποιος θα θυμάται το ταξίδι του στην Ελλάδα. Σχεδιάζοντας σουβενίρ, τα οποία να μπορούν μέσα από την διαχρονικότητα τους να υπενθυμίζουν στον ταξιδιώτη τις όμορφες αναμνήσεις,  when in Greece…

 whgr3

 

-Το desing των προιοντων σας ειναι minimalΤο στυλ που έχουν τα αντικείμενά μας καθώς και η αισθητική των καταστημάτων μας είναι η γενικότερη αισθητική που μας εκφράζει σαν αρχιτέκτονες και ανθρώπους, απλά και απέριττα. Από πλευράς υλικών έχουμε μια προσέγγιση οικολογική, επιλέγοντας οργανικό βαμβάκι και προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί. Από πλευράς σχεδιασμού, με τη συνδρομή του γραφίστα Λέανδρου Κατσούρη, νομίζω έχουμε πετύχει να δημιουργήσουμε μια γραφιστική γλώσσα μοναδική και χαρακτηριστική για το ‘When in Greece”.

 Κατά βάση δημιουργούμε συνθέσεις από τα πιο χαρακτηριστικά μέρη από το κάθε προορισμό, με μια προσέγγιση αφαιρετική, ελκυστική και αρκετά ενδιαφέρουσα.

 whgr4

 –Next stop ? Το ”When in Greece” συνεργάζεται με καταστήματα από τα Δωδεκάνησα μέχρι το Ιόνιο και σύντομα θα βρίσκεται σε αρκετές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές. Στόχος μας είναι να υπάρχει σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς ενα κατάστημα WIG  με σκοπό να δίνεται η δυνατότητα στον ταξιδιωτη να επιλεξει και να πάρει μαζί του ένα αντικείμενο ειδικά σχεδιασμένο με αναφορές  στον τόπο που επισκέφτηκε, ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, εμπνευσμένο  και φτιαγμένο από Ελληνες δημιουργούς.

Βρειτε τους: https://www.facebook.com/WheninGreece.Rhodes?fref=ts

Οι φωτογραφίες του κειμένου είναι του Στέλιου Καλησπέρη.